2024. február 24., szombatMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újabb vereség, már a matek sem segíthet a női röplabdásokon

Hirdetés

Újabb vereség, már a matek sem segíthet a női röplabdásokon

A magyarokra utolsóelőtti csoportmeccsükön az a szlovén válogatott várt, amely ellen előzetesen a legnagyobb esély mutatkozott az esetleges sikerre – emelte ki összefoglalójában a Magyar Távirati Iroda helyszíni tudósítója. A rivális a magyarhoz hasonlóan fiatal játékoskerettel szerepel a tornán, és a találkozó előtt szintén nyeretlen volt. Alessandro Chiappini szövetségi kapitány nem változtatott a lengyelek elleni kezdőcsapatán, de Kump Alíz mellett ezúttal már az ujjtörés miatt kieső Vezsenyi Adriennre sem számíthatott.

A szlovénok annak ellenére jobban kezdték a mérkőzést, hogy sok ki nem kényszerített hibával segítették a magyarokat,

Hirdetés

akiknél azonban a nyitásfogadás pontossága és a támadásbefejezések hatékonysága is elmaradt az elvárttól. Mivel ezúttal a jó mezőnyvédekezéssel is adósak maradtak Németh Anették, a szlovénok végig vezetve megszerezték a vezetést.

A második felvonásban jobban és lelkesebben játszott a magyar válogatott, amely ennek, valamint Németh pontjainak köszönhetően tartotta a lépést riválisával. A hajrá előtt magyar hibák miatt hárommal elhúztak a szlovénok, és mivel újabb fordulat nem jött, az ellenfelél megduplázta előnyét. Ezzel eldőlt, hogy Kiss Grétáék nem jutnak tovább a csoportból.

A harmadik felvonásra sem változott a találkozó képe, a pontosabb, erőteljesebb röplabdát játszó szlovénok rákényszerítették akaratukat a magyar csapatra, és jobb mezőnyvédekezésüknek, valamint precízebb támadójátékuknak köszönhetően összességében sima győzelmet arattak. Így még maradt esélyük a továbbjutásra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/08/23/roplabda-noi-europa-bajnoksag-magyar-valogatott-szlovenia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …