2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újabb pótselejtezőket érhet Törökország legyőzése

Hirdetés

Újabb pótselejtezőket érhet Törökország legyőzése

Nagy teljesítmény volt a sztárokkal teletűzdelt Szerbia elleni négy pont két meccsen, de azért kicsit mégis csalódottak lehetünk. Mert aki felhőtlenül örül ennek a tényleg dicséretes vasárnapi 1–1-es döntetlennek, annak valószínűleg fogalma sincs, hogy mekkora volt a tét a szerbek és lesz szerdán a törökök ellen. 

Habár Fortunától szerdán kapunk még egy esélyt, mivel az oroszok vasárnap 3–2-re kikaptak Törökországban, de már nem a mi kezünkben van a sorsunk a földrengésszerű bravúrhoz. Méghozzá arra, hogy

gyakorlatilag (kis túlzással) már most bejuthassunk a 2022-es katari világbajnokság és a 2024-es németországi európa-bajnokság pótselejtezőjébe.

Hirdetés

Azt meg, ugye, tudjuk, mit jelent, ha a magyar csapat pótselejtezőt játszik…

Az európai vb-selejtezők

Tudni kell, hogy Nemzetek Ligáját összekapcsolták a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezőjével, ami 2021 márciusában kezdődik – a sorsolást december 7-én tartják, a magyar válogatott az előzetes kalkulációk alapján a harmadik kalapba kerül. Az biztos, hogy Európából csak 13 csapat juthat ki a vb-re az 55-ből. A világbajnokság selejtezőjében 10 európai csoport lesz, ahol a 10 csoportgyőztes közvetlenül kijut a világbajnokságra. További három hely sorsa forog kockán a pótselejtezőn. A 10 második helyezetthez csatlakozik az UEFA Nemzetek Ligájából az összesített rangsor alapján az a két legjobb csoportgyőztes, amely nem jutott ki a világbajnokságra, vagy nem jutott be a második fordulóba, vagyis nem végzett a vb selejtezős csoportja első vagy második helyén. A 12 (10+2) csapatot három ágra sorsolják, áganként négy csapatot. A selejtező lebonyolítása pont olyan lesz, mint most volt az Eb pótselejtezőjén:

  • az ágak egyenként két egymeccses elődöntőből és egy döntőből állnak,
  • mindegyik mérkőzésre sorsolják a hazai pályán játszó csapatot,
  • a három ág győztese kijut a világbajnokságra.

Tekintve, hogy a magyar válogatott az egyetlen, amely 2016-ban és 2020-ban is pótselejtezővel jutott ki az európa-bajnokságra, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a pótselejtezők királyává vált Marco Rossi csapata! 

A recept tehát egyszerű: meg kell nyerni a csoportunkat a Nemzetek Ligájában, amihez szerdán több pontot kell szerezni a törökök ellen a Puskás Arénában, mint amennyit az oroszok szereznek Belgrádban.

Ha az oroszok ismét kikapnak, akkor nekünk elég a döntetlen is. Ha az oroszok döntetlent játszanak, nekünk csak a győzelem jó. Ha az oroszok nyernek, akkor sajnos már nincs mit tenni, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/11/18/magyarorszag_torokorszag_nemzetek_ligaja_beharangozo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fradi győzelemmel hangolt a Barcelonára; Mennyit ér Maradona legendás meze?

  • A 217. örökrangadón, a szünet előtt Tiago Ferreira hibáját kihasználva, Tokmac Nguen szerzett …