2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újabb hatalmas léket kapott a 2020-as F1-szezon, de a Hungaroring jól járhat vele

Hirdetés

Újabb hatalmas léket kapott a 2020-as F1-szezon, de a Hungaroring jól járhat vele

Már épp kezdett volna összeállni a koronavírus-járvány miatt hónapokkal halasztott Forma-1-es idény indulása, amikor nem várt léket kaptak a részletesen kidolgozott tervek azzal, hogy a Forma-1 mégsem került a kivételezettek közé a brit beutazásra vonatkozó karanténszabályok terén. Pénteken a brit kormány hivatalosan is megerősítette, hogy nem ad speciális státuszt az F1, illetve az F1-csapatok alkalmazottjainak, ezzel pedig veszélybe került a júliusra tervezett mindkét Brit Nagydíj megrendezése.

Az F1-nél abban bíztak, hogy mivel a (szintén dupla futamot jelentő) osztrák szezonkezdés után már negatív koronavírusteszteket lobogtatva érkeztek volna Silverstone-ba, ők is bekerülnek a kivételezett körbe, de ez nem így lett. A kormány indoklása szerint azért, mert más sportágak joggal kérhettek volna hasonló felmentést, és nem akart ilyesmi harcokba belemenni az ország vezetése.

Ez viszont azt is jelenti, hogy a 14 napos kötelező karantén miatt akár mindkét tervezett Brit Nagydíjat is törölhetik, vagyis a július 5-re és július 12-re tervezett Osztrák Nagydíjak után egyből a 420 km-es távolságban található Hungaroring jöhetne, akár már július 19-én. Az még nem eldöntött, hogy ebben az esetben a Hungaroringen is két futamot rendeznének-e, vagy még a nyáron beugrana […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2020/05/22/forma-1_nagy_britannia_karanten_brit_nagydij_kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulyás István: Nehéz védekezni az ilyen csapatok ellen

Gulyás István: Nehéz védekezni az ilyen csapatok ellen

Nehéz védekezni az ilyen csapatok ellen, sokszor láttuk, […] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább …