2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Új mesteredzőt avattak sikersportágunkban, megvannak az év sportolói is

Hirdetés

Új mesteredzőt avattak sikersportágunkban, megvannak az év sportolói is

Elsőként Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke méltatta a díjazottat, meg egy kicsit viccelődött is vele, az ünnepélyen megjelent nagy létszámú közönség nevetését kiváltva, majd kicsit komolyabbra váltotta a szót, és hosszasan ismertette kettejük barátságának kialakulását. Anekdota anekdota hátán jött, majd sor került az ünnepélyes beiktatásra is:

„Négy világbajnoki címmel és több olimpiai részvétellel a sportolók tábláján is helye lehetne, s bár ennek az előírása nagyon szigorú, szerencsére a három tábla egyikére hamarosan felkerülhet. Hütinek az élete a kajak-kenu sport, és nemcsak születése óta, hanem visszamenőleg is mindent tud a sportágról, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy mindig támogatni tudta az utánpótlást is, ahonnan számos későbbi élsportoló került ki. Amikor átvette Storcz Botondtól a stafétát, ugyanezt folytatta. Minden mérföldkőnél ott van, mindenkinek segít mindenben, ami legalább akkora tevékenység, mintha ott ülne végig egy motoros csónakban. Ez arra predesztinálja, hogy ott legyen a neve a táblán, mint mesteredző” – tért ki a díjazásra Schmidt Gábor.

Ezt követően az ünnepelt vette át a szót: 

Hirdetés

Nagyon szépen köszönöm ezt a megtiszteltetést, hogy bármelyik táblán is rajta lehetek. Jobban szeretek mást méltatni, minthogy engem méltassanak. Nagyon jó érzés, hogy ha egyszer itt hagyom a sportágat (bár ígérem, nem fogom, amíg élek), hogy hagyok itt valamit. Ez nem az én érdemem, hanem az edzők és a kajak-kenu sport érdeme, hogy én ide kerülhettem. Az eddigi legemlékezetesebb pillanat? Ezt nehéz megfogalmazni, de ha egyet ki kell választani: az előző generációban nem volt meg a lehetőség, hogy egyesben ketten is indulhassanak az olimpián, de az, hogy Tokióban a két legjobb versenyző ott volt a dobogó tetején, továbbá a további remek magyar ötkarikás eredményeket megélni sportági vezetőként remek volt

– mondta Hüttner Csaba mesteredző, a magyar gyorsasági kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya.

Schmidt Ádám: Legalább ilyen sikeres 2024-et

Az ünnepségen részt vett dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkára, aki azzal kezdte, hogy a sportág kiemelt szerepet tölt be az életében.

„Mint a legtöbb olimpiai sportágban, itt is a kvótaszerzés volt a központban. Volt szerencsém meglátogatni a csapat egy részét a duisburgi világbajnokság előtt, és egy motoros csónakban nézhettem a férfi kajaknégyes edzését. Addig nagyon izgultam, aztán megnyugtattak, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Mindenkinek nagyon szurkoltunk, de a négyes szereplését az atlétikai világbajnokság alatt külön néztük laptopon. 15 kvótát sikerült szerezni, amihez külön gratulálunk”

– mondta dr. Schmidt Ádám, majd méltatta a sportág maratoni és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/10/24/kajak-kenu-mesteredzok-huttner-csaba-marvanytabla-ev-sportoloi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …