2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Új-Kaledónia letarolta a Lupa-tavat, magyar tinibravúr

Hirdetés

Új-Kaledónia letarolta a Lupa-tavat, magyar tinibravúr

A versenyzők a partról indulva vágtak neki a 900 méteres pályának, amely során hét bóját kellett S-alakban megkerülniük deszkáikkal, majd a végén ezúttal is futva érkeztek meg a célkapuhoz. Délelőtt a férfiaknak háromszor, a nőknek pedig kétszer kellett teljesíteniük a távot, hogy bejuthassanak a délutáni nyolcas döntőbe.

A női fináléban három magyarnak szoríthattunk, Slekta Réka, Rasztotzky Eszter és Pesti Anna Rozália is ott volt a mezőnyben. A rajtot a cseh Iva Dundová kapta el a legjobban, de mögötte a német Skadi Langbein és az olasz Caterina Stenta is jól tartotta magát. A hosszú távot és a sprintet is megnyerő Stenta az ötös bójánál megpróbálta megelőzni Dundovát, ám kettejük csetepatéja csak jobban összerázta a mezőnyt. Az utolsó fordulónál óriási tülekedés alakult ki, amelyet Slekta Réka használt ki a legjobban. A mindössze 18 éves versenyző „surranópályán” megkerülte az egymással foglalkozó élmezőnyt, az utolsó hosszú egyenesre pedig már az élen találta magát. Bár Langbein és Stenta is nagyon jött a végén, Réka is óriási erőket mozgósított, és végül elsőként ért be a célba.

„Nagyon örülök a győzelemnek, nem számítottam erre, és be kell vallanom, hogy szerencse is kellett, mert a hatos bójánál nagyon nagy tülekedés volt” – kezdte a futam után az újdonsült világkupagyőztes, majd kitért az utolsó fordulóra is.

Egymás hegyén, hátán voltunk, én is egy másik lánynak a deszkáján álltam, aztán egy kis ugrással túl tudtam lendülni rajta. Tudtam, hogy a többiek nagyon erősek, és tartottam attól, hogy utol fognak érni, ezért minden erőmet beleadtam

Hirdetés

– mondta Slekta Réka, aki a tavalyi junior világbajnoki ezüstérme után, ezúttal a felnőttek között – nemzetközi klasszisokat maga mögé utasítva – ismét hazai közönség előtt örülhetett.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2022/06/20/uj-kaledonia-letarolta-a-lupa-tavat-magyar-tinibravur/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leimeter Dóra: Nem szeretnénk Párizsig várni, hogy világversenyt nyerjünk!

A világversenyen hosszú évek óta verhetetlennek tűnő amerikaiakat is megszorongatta női pólóválogatottunk a telt házas …