2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Új edzőjével szerezte meg első győzelmét az ETO a Szpari ellen

Új edzőjével szerezte meg első győzelmét az ETO a Szpari ellen

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
WKW ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–0 (0–0)
GYŐR,
ETO Park, 1037 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Bognár László)
ETO:
Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Vári – Szimcsó (Vankó, 89.), Vaskeba, Bagi, Kerkez (Sipőcz B., 69.) – Májer (Berki, 66.), Priskin. Megbízott vezetőedző: Király József
Nyíregyháza:
Fejér – Svedjuk, Fodor F., Papucsek (Végső, 37.), Galambos – Farkas A., Papp M. – Hamed (Györgyi, 63.), Kalocsai, Ötvös (Kártik, 78.) – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző:
Priskin (91.)
MESTERMÉRLEG

Király József:
– Rövid időnk volt a felkészülésre és egy negatív spirál után mélyről indultunk, de sikerült felrázni a csapatot. A győzelem az előző stáb, Tuifel Péter és Herczeg Miklós érdeme is, de örülünk, ha mi is hozzá tudtunk ehhez tenni. A fiúk végig hittek a győzelemben, és az utolsó pillanatig látszott a tűz a szemükben. Örülünk a sikernek, mert nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, de már készülünk a hétvégi fontos mérkőzésre. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kitartottak mellettünk.
Gálhidi György
: – Mindkét csapatnak kellett a három pont. Jól kezdtük a mérkőzést, többször az ETO védelme mögé kerültünk, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. A védelmünk, úgy gondolom, rendben volt, jól zártunk hátul, és kihúztuk az ETO méregfogait. Több játékosomra sem számíthattam, Papucseket sérülés miatt le kellett cserélnem, Hamed sincs még megfelelő fizikai állapotban, a cserék viszont nem tudták tartani a színvonalat. Bánt, hogy az utolsó percekben szenvedtünk vereséget, és a végén néhány játékosom nem tette oda magát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és mindkét oldalon akadtak helyzetek. A második percben már egy Májer szabadrúgásával veszélyeztettek a győriek, majd egy kontrát követően a Nyíregyháza szerezhetett volna vezetést, de Gundel-Takács hárított. Közel negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor Szimcsó labdája már a kapuson is túljutott, de azt Farkas Aurél másfél méterrel a kapu előtt szögletre vágta. Ez volt a játékrész legnagyobb helyzete. A folytatásban többet volt a labda a győrieknél, ám valódi kiharcolt helyzet egyik oldalon sem akadt. Főleg szabadrúgásból próbáltak veszélyeztetni a felek, de gól nem született, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején sokkal aktívabban kezdett a vendég Nyíregyháza, amely Ötvös révén negyedórán belül kétszer is veszélyeztetett. A hatvanadik percet követően újból magára talált az ETO, amely kitartóan ostromolta a vendégek kapuját, akik itt egy-egy kontrából próbáltak veszélyeztetni. A győri nyomás a találkozó végén érett góllá: a hosszabbításban Priskin megszerezte a mindent eldöntő találatot.

A találkozó összképét tekintve megérdemelten szerezte meg első idénybeli győzelmét az ETO. 1–0

 
PERCRŐL PERCRE

94. perc: A játékvezető lefújja a mérkőzést. Az ETO 1–0-ra legyőzi a Nyíregyházát, ezzel megszerzi első győzelmét a bajnokságban.

91. perc: GÓÓÓL!!!! Megszerzi a vezetést az ETO! Egy labdaszerzést követően balról érkezett középre a labda, amit Priskin fejelt a kapus mellett a kapu jobb oldalába. 1–0

89. perc: Szimcsót Vankó váltja az ETO-nál.

86. perc: Farkas Aurél lövését Gundel-Takács ütötte mezőnybe, ami Hornyákhoz került, de nem találta el jól a labdát a támadó.

83. perc: Berki végezhetett el szögletet a bal oldalon. Labdáját egy védő kifejelte, ám az ismét hozzá került, lövését azonban Fejér könnyedén fogta.

78. perc: Ötvös kapott görcsöt. A Nyíregyháza játékosát lecserélik, Kártik váltja őt a pályán.

75. perc: Végső veszélyesen rúgta haza a labdát Fejérnek, de a kapus megmentette csapatát az öngóltól.

 

69. perc: Kerkez hagyja el a pályát, a helyére Sipőcz Bence érkezik.

67. perc: A most beállt Berki ívelt egy szabadrúgást a védők mögé, amit Priskin fejelt fölé 14 méterről.

66. perc: Májer helyett Berki érkezik a győrieknél.

64. perc: Szimcsó indult meg a jobbszélen, majd a tizenhatoson belül az alapvonal közeléből ívelt középre, de Fodor felszabadított.

63. perc: Hamed helyett Györgyi érkezik a pályára a vendégeknél.

58. perc: A győri védők fejeltek ki egy labdát, amit Ötvös lőtt kapura. Labdája megpattant egy védőn, így szögletet végezhetett el a Nyíregyháza, ám a középre ívelt labdát könnyedén lehúzta Gundel-Takács.

Az első félidővel ellentétben most sokkal többet van a labda a vendég Szparinál.

48. perc: Ötvös középről, 26 méterről lőtt szabadrúgást, ami nem sokkal a jobb felső mellett hagyta el a játékteret.

47. perc: Bagi kapott sárgát Hornyák buktatásáért.

46. perc: Kezdődik a második félidő.

45. perc: Szilasi játékvezető egy percet hosszabbított, majd lefújta a játékrészt. Gól nélkül ér véget az első félidő.

43. perc: Galambos Ádám rúgott oda Lipták Zoltánnak. A játékvezető sárga lappal honorálta a durva megmozdulást.

40. perc: Vaskeba kap sárgát labdaelrúgásért a hazaiaktól.

37. perc: Kényszerű csere. Papucsek Barna helyére Végső Előd érkezik.

34. perc: Papucsek Barna kapott sárga lapot Vaskeba buktatásáért.

19. perc: Egy bedobást követően Priskinhez került a labda, aki középen 23 méterről lőtt laposan, de erőtlen labdáját Fejér fogta meg.

16. perc: Ötvös 28 méteres szabadrúgását könnyedén fogta az ETO kapusa.

12. perc: Szimcsó Viktort ugratták ki a győriek, aki 15 méterről jobbal lőtt. A labda átjutott a kapuson, azonban Farkas Aurél másfél méterrel a gólvonal előtt ki tudta vágni a labdát.

8. perc: Egy előre rógott labdáért ment a győri kapus, Gundel-Takács, aki 23 méterre saját kapujától ütközött Várival. Szerencsére nem lett sérülés a vége.

2. perc: Májer szabadrúgását öklözte a mezőnybe Fejér, majd a vendég kontrát követően Hamed lőtt a tizenhatoson belülről, amit Gundel-Takács ütött szögletre.

 

1. perc: Elkezdődött a  mérkőzés.

A  Rába-parti együttes és a Nyíregyháza mérkőzései rendre eseménydúsra sikerültek az elmúlt években. Tavaly ősszel ugyanezen párosítás alkalmával szenvedett horrorsérülést a zöld-fehérek játékosa, Szimcsó Viktor, aki felépülését követően ma ott lehet a pályán a szabolcsiak ellen. Szintén érdekesség, hogy 2019 márciusában pont egy nyíregyházi vereséget követően mondott le az ETO-nál Király József vezetőedző, aki ezúttal megbízott szakvezetőként irányítja a győrieket a Szpari és a DEAC elleni találkozókon.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Az eddig még nyeretlen ETO FC Győr – új edzővel, Király Józseffel a kispadon – a tabellán negyedik Nyíregyházát fogadja első győzelme reményében.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-eto-fc-gyor-nyiregyhaza-spartacus-2780051

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

A magyar csapatot sújtó koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották a Ferencváros és a francia Metz HB …