2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Túl a közhelyeken – Malonyai Péter jegyzete

Hirdetés

Túl a közhelyeken – Malonyai Péter jegyzete

Most, hogy a körülmények enyhén szólva is rendkívüliek, különösen feljogosítva érzem magam arra, hogy mellőzzem az ilyenkor szokásos közhelyeket.

Tehát: Újpest–Fradi. Elmaradt derbi, a halasztás oka igazán méltatlan bármelyik ország első osztályában: alkalmatlan volt a pálya. Nem volt hiteles.

Ez egyébként is jellemző lehet az Újpestre, hiszen az idén csak egyszer nyert a csapat bajnokit, edzőmeccset a vészhelyzet kihirdetése óta nem, a tulajdonos ismét előráncigálta a címervitát, az ellenérdekű UTE csak mosolyog rajta s mondogatja: „Engem nem etetsz meg…! Ismerlek, szép maszk!” És akkor még az ingatagság jegyében arról nem is szóltam, hogy a derbi nem csupán a presztízs miatt fontos Újpesten, kellenek, kellenének a pontok – még a végén kiesik az 1912 óta folyamatosan élvonalbeli csapat.

A másik oldalon, zöldben és fehérben pedig hat pont előny a tabella élén, ha ma nyer a Fradi, már kilenc, mindenki magabiztos, olyannyira, hogy alig-alig rángatják elő a legelcsépeltebb fordulatot: ha derbi, akkor nincs esélyes, nem számítanak a helyezések, csak adrenalin van, és kész.

Hirdetés

Ami engem illet, én másként vagyok ezzel. Ha egy csapat az élen áll, 27 ponttal többje van, mint az ellenfelének, 15 góllal többet szerzett, 17-tel kevesebbet kapott, ráadásul mindössze két vereséget számlál szemben a 11-gyel, akkor ne akarja senki bebeszélni nekem, hogy azonosak az esélyek.

Amiben az egyenlőség az úr, az a devizakülföldiek száma. A tervezett kezdőcsapatban újpesti és ferencvárosi oldalon egyaránt hét-hét olyan futballista szerepel, akinek még akkor sem lehet sok fogalma arról, mit is jelent nálunk egy Újpest–Fradi, ha jól betanították neki a leckét, és a pályán úgy markolássza a szíve táján a trikót, mintha távoli otthonában azzal kelt és feküdt volna, hogy az első Újpesten rendezett derbin az első gólt 115 éve a 17 esztendős ferencvárosi Koródy Károly szerezte, majd jött Pákay Imre, az újpesti Petz Béla még szépített, ám Pákay biztossá tette a Fradi-győzelmet. Így az FTC örülhetett (3:1), s nem mellesleg megnyerte a bajnokságot is.

Ilyen tudás még honfitárs labdázóinktól sem követelhető meg, mindenesetre megemelem a kalapom Franck Boli előtt, az elefántcsontparti ifjú egyértelműen jelenti ki, hogy jobb csapat a Fradi, az élen áll, ezért nincs mitől félniük Újpesten.

Így igaz, félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást, mint már annyiszor az elmúlt esztendőkben.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/tul-a-kozhelyeken-malonyai-peter-jegyzete-2764301

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új irány? Futballsztárok az ificsapatokból

Látható, hogy a DVSC, a Puskás Akadémia és a Honvéd utánpótlásképzése azért már fel tud …