2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / További három éven át Budapesten csapnak össze a női kézilabda legjobbjai a Bajnokok Ligája trófeáért

Hirdetés

További három éven át Budapesten csapnak össze a női kézilabda legjobbjai a Bajnokok Ligája trófeáért

Idén 10. alkalommal ad otthont Budapest a női kézilabda Bajnokok Ligája szezont lezáró final fournak. 2014-től kezdve hétszer –kivéve 2020-ban a pandémia alatt – a Papp László Budapest Sportarénában, majd 2022-től az MVM Dome-ban rendezik meg az eseményt.

A final four sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy –

a magyar főváros további három éven át, 2027-ig lesz az esemény házigazdája.

Hirdetés

Michael Wiederer kiemelte, hogy nagy öröm, hogy Budapest tizedszer is megrendezheti a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourját:

„Az elmúlt évtizedben az esemény szervezése és a sportág is hatalmasat fejlődött, utóbbit azelőtt nem látott magasságokba emeltük. Az MVM Dome a második olyan helyszín, ahol minden adott a remek hétvégéhez. A mostani alkalom kiváló ahhoz, hogy beszéljünk az esemény jövőjéről.”

Az EHF örömmel jelenti be, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four még három évig, 2027-ig Budapesten kerül megrendezésre. Ez hatalmas lépés a sportág további fejlődése felé.

David Szlezak is a 10. alkalmat emelte ki, de ennél jóval többször érkeztek Magyarországra:

„A sikernek 3 alappillére van: a szurkolók, a játékosok és a szponzorok – kezdte az EHF marketing igazgatója. A hangulat minden évben fantasztikus, évről évre több ezer fanatikus látogat ki a női kézilabda BL budapesti négyes döntőjére. A játékosok is izgatottan várják, hogy minden évben visszatérjenek a magyar fővárosba. Új támogatókat is köszönthetünk, akikkel szívesen működünk együtt a jövőben is. Számos új elképzelésünk, ötletünk van, nagyon várjuk a szombaton kezdődő eseményt. Szeretnénk méltóképpen megünnepelni a Final Four 10. évfordulóját.”

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke köszöntötte az EHF delegációját a magyar fővárosban. Ilyés hangsúlyozta, az MKSZ-nek nagyon fontos, hogy minél több olyan eseményt tartsanak Magyarországon, amely a sportág népszerűsítéséhez vezet: 

„A honi szövetség a kezdetektől fogva hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknek is legyen egy csúcseseményük. Az MKSZ elsőként pályázott 2013-ban, majd egy évvel később a Papp László Budapest Sportarénában útjára indult a Final Four. Most pedig hatalmas öröm, hogy további három éven át Budapesten marad a rendezvény. Külön köszönet minden támogatónak, nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Elit eseményt tudunk rendezni egy elit helyszínen. Sűrű tavasza volt a hazai kézilabdának, ez a hétvége méltó lezárása lesz a szezonnak. Bízzunk abban, hogy rengeteg néző látogat el az MVM Dome-ba. A résztvevő csapatoknak sok sikert kívánok!”

A magyar kormány május elején kormányhatározatba foglalta, hogy a 2025-ös és a 2026-ös budapesti négyes döntőre mintegy <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2024/05/31/noi-kezilabda-bajnokok-ligaja-final-four-hosszabbitas-budapest-mvm-dome/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …