2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Tovább tart a lendület: sorozatban harmadszor nyert a Siófok

Hirdetés

Tovább tart a lendület: sorozatban harmadszor nyert a Siófok

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–ETO FC GYŐR 41 (31)
Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Tibor (Baghy Csaba, Vörös Dániel)
SIÓFOK:
Szmola – Polényi, Varjas Z., Horváth M., Varga B. – Eördögh, Szakály A. (Krausz, 84.) – Kiss B. (Horváth P., 62.), Szakály D. (Nikházi, 62.), Cipf (Balogh B., 78.) – Elek B. (Tóth Z., 78.). Vezetőedző: Domján Attila
GYŐR:
Fadgyas – Kovács K., Bagi I., Fodor F., Vincze Á. (Lipták, 60.) – Tuboly (Berki I., 38.), Toma – Óvári (Tamás K., 60.), Vitális, Kanalos (Vernes, 38.) – Bacsa. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Eördögh (8.), Cipf (25., 37.), Horváth P. (64.), ill. Bacsa (31.)
MESTERMÉRLEG
Domján Attila:
– Megérdemelten nyertünk, mert olykor egész jól futballoztunk. Szép gólokat szereztünk, és a játékot is végig uraltuk, sőt akár több gólt is szerezhettünk volna.
Klausz László: – A játékosok nevében is mondhatom, hogy szégyelljük magunkat. Meghatározó játékosainkból sokat kivett a vasárnap esti, Vasas elleni mérkőzés, ezért a párharcokban és agresszivitásban is alulmaradtunk ellenfelünkkel szemben.

ÖSSZEFOGLALÓ

Döntetlen-specialisták, ha találkoznak… Rögtön ez a gondolat jutott eszünkbe, miután a bajnoki tabellára pillantottunk: a házigazda siófoki együttes kilenc forduló alatt hatszor ikszelt, míg a győriek öt alkalommal nem bírtak az ellenféllel. A mögöttünk hagyott fordulók alapján viszont megjósolhatatlannak tűnt a végeredmény, hiszen mindkét csapat jó passzban várta az egymás elleni bajnokit, melyet megelőzően Siófokon is beköszöntött az ősz, így talán érthető volt, hogy viszonylag kevesen foglaltak helyet a lelátókon.

A legutóbbi hétvégén győztes csapatok összeállítását mindkét szakvezető minimálisan változtatta meg, az azonban látszott, hogy a vasárnapi bajnoki a győriekből vett ki többet. A találkozó elejétől a siófokiak akarata érvényesült, Domján Attila együttese sokkal dinamikusabban és lendületesebben játszott, 25 perc leforgása alatt Eördögh András bombagóljával és Cipf Dominik találatával 20-s vezetésre tett szert.

Hirdetés

A folytatásban sem változott a játék képe, a házigazdák irányításuk alatt tartották a mérkőzést, de a 31. percben mégis a vendégek szereztek gólt, amikor Bacsa Patrik használta ki a siófoki hátsó alakzat pillanatnyi bizonytalanságát (2–1). Az egyenlítés reményében Klausz László két cserével próbálta frissíteni csapatát, ám a tervezett változások előtt Cipf Dominik ismét bevette Fadgyas kapuját (3–1).

A második félidőben is a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, több lehetőségük is akadt az előny növelésére, de kihagyták a helyzeteket, egészen a 64. percig, amikor Horváth Péter hatalmas gólt lőtt a léc alá (4–1). A hátralévő időben a Rába-partiak a tetemes hátrány ellenére sem adták fel, mentek előre becsülettel, komoly helyzetet viszont nem tudtak kialakítani, mint ahogy a siófokiak kontratámadásai is eredménytelenül zárultak.

Utólag azt kell mondani, hogy ez a bajnoki bizony több nézőt érdemelt volna, hiszen jó tempójú, remek mérkőzést vívtak a csapatok. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a 84. percben Szakály Attila helyére Krausz Raul-Zoran érkezett csereként. A 25 éves védekező középpályás ezen az estén debütált a siófokiak színeiben: több mint egy év kihagyás után, keresztszalag-szakadást követően tért vissza a pályára.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: A BFC Siófok 4–1-es győzelmével véget ért a mérkőzés. Köszönjük, hogy figyeltek ránk!

90+2. perc: A tizenhatos jobb sarkánál Vitális Milán buktatta hátulról sárga lapot érően Nikházi Márkot. Az eset után a sértett szintén sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően kettő perc a hosszabbítás.

85. perc: Érik az ötödik siófoki gól… Ide-oda pattogó labda után Horváth Péter cselezte be magát egészen a tizenegyes pontig, majd az ígéretes lövésénél Fadgyas lábbal nagyot védett.

84. perc: Utolsó csere a siófokiak oldalán: Szakály Attila helyére Krausz Raul-Zoran érkezett. A 25 éves védekező középpályás ezen az estén debütál(t) a hazaiknál: több mint egy év kihagyás után, keresztszalag-szakadást követően tért vissza a pályára.

78. perc: Ismét kettőt cserélt a siófokiak szakmai stábja: Elek Bence helyére Tóth Zoltán érkezett, Cipf Dominik helyett pedig Balogh Bence Benitó a pályán.

70. perc: Nem sok hiányzott a siófokiak ötödik góljához: Cipf Dominik játszott Horváth Péter elé, aki tiszta ziccerben, 11 méterről a bal felső sarok fölé lőtte a labdát.

64. perc: GÓL! MÁR HÁROMMAL VEZET A BFC SIÓFOK! Polényi ismét megnyert egy fejpárbajt, a lepattanó labdával pedig Horváth Péter iramodott meg: a siófokiak frissen beállt támadója lerázta Tamás Kornélt, majd 25 méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá. Elképesztő találat volt! 4–1!

62. perc: A kettős cserére kettős változtatással reagáltak a siófokiak: Szakály Dénes adta át a helyét Nikházi Márknak, Kiss Balázst pedig Horváth Péter váltotta.

60. perc: Ismét kettőt cseréltek a győriek: Vincze Ádám helyett Lipták Zoltán a pályán, míg Óvári Balázst Tamás Kornél váltotta.

53. perc: Varjas Zoltán sípszó után elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem változtatott csapata összeállításán.

45+2. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő, melyet követően a BFC Siófok 3–1-re vezet. Hamarosan jövünk a második felvonással!

Kettő perc hosszabbítás az első félidő végén.

A kapott gólokról: a siófokiak neve mellett a forduló előtt 8 állt, melyek közül 4 az első, 4 a második félidőben született (0–30. perc között: 4, 60–90. perc között: 4). A zöld-fehérek védelme 11 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek háromszor az első félidőben, nyolcszor a második játékrészben találtak be (0–30. perc között: 1, 31–59. perc között: 2, 60–90. perc között: 8).

A Balaton–partiak az eddig lejátszott 9 forduló alatt 9 gólt szereztek, melyek közül 4 az első félidőben, 5 pedig a második felvonásban született (0–30. perc között: 3, 31–59. perc között: 3, 60–90. perc között: 3). Ezzel szemben a vendégek 16 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 6, míg a másodikban 10 gólt jegyezve (0–30. perc között: 5, 31–59. perc között: 6, 60–90. perc között: 5).

38. perc: Klausz László kettős cserével reagált a történtekre: Kanalos Tony-Markos és Tuboly Máté le – Berki István és Vernes Richárd be.

37. perc: GÓL! ISMÉT KETTŐVEL VEZET A BFC SIÓFOK! Polényi nyerte meg a fejpárbajt a győri térfél közepén, a lepattanóval Kiss Balázs iramodott meg, majd Cipf Dominik elé játszott: a hazaiak játékosa az ötös jobb sarkáról a kapu jobb oldalába emelte a labdát a kifutó Fadgyas fölött. 3–1!

31. perc: GÓL! SZÉPÍTETT AZ ETO FC GYŐR! A siófokiak kényelmesen járatták hátul a labdát, majd Varjas hazapasszolta Szmolának, akit Vitális megtámadott. A labdaszerzés után Bacsa Patrik egy az egyben mehetett kapura, majd Szmolát kicselezve 6 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 2–1!

30. perc: Cipf Dominik lódult volna meg a félpályán, de Toma György sárga lapot érően megállította. A győriek játékosának ebben az idényben már hetedszer mutatták fel a sárga kártyát.

A BFC Siófok a mögöttünk hagyott 9 forduló alatt három mérkőzésen nem szerzett gólt, míg az ETO FC Győr egy alkalommal maradt lőtt gól nélkül. A házigazdák eddig három találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből egyet hazai környezetben –, míg a vendégek egy alkalommal – hazai pályán – tudták nullán tartani az ellenfelet.

25. perc: GÓL! MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A BFC SIÓFOK! Szakály Attila ugratta ki remekül Polényit, aki a jobb oldalon egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd középre passzolta, ahol Cipf Dominik érkezett: a siófokiak középpályása az ötösről, kapásból a kapu közepébe lőtte – idénybeli harmadik gólját szerezve. 2–0!

A két együttest két pont és két hely választotta el egymástól a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a megszerzett 12 pontjából hetet szerzett pályaválasztóként, míg az ETO FC Győr 14 pontjából ötöt zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 11 pont szerepel, míg a vendégek az első félidők alapján 16 ponttal rendelkeznek.

19. perc: Bal oldali bedobás után Vitális kotorta középre a labdát, próbálkozása hosszúra sikeredett, így Szmola könnyedén kaparintotta meg a labdát az érkező Óvári előtt.

Az előző gondolatmenetet folytatva… Érdekesség, hogy a győriek legutóbb 2017. augusztus 13-án, tehát 1508 napja nyertek (0–2) Siófokon.

A két klub ezen a délutánon 9. egymás elleni bajnokiját vívja meg a másodosztályban. Az elmúlt években négy siófoki győzelem és egy döntetlen mellett három győri siker született, a gólkülönbség (8–9) a zöld-fehéreknek kedvez(ett). Siófokon a ma esti az ötödik egymás elleni találkozó, a múltban kettő hazai és egy vendégsiker mellett egy döntetlen született.

8. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! A bal oldalon Cipfet szerelték a győri védők, majd Bagi Tubolyhoz játszott, aki rosszul mérte fel a helyzetet, s eladta a labdát. Eördögh András köszönte szépen a lehetőséget, kapura tört, majd középről, 20 méterről lőtt: a labda a felső léc érintésével vágódott a gólvonal mögé. 1–0!

6. perc: Tuboly Máté rúgta meg sárga lapot érően Szakály Attilát.

A mérkőzést Farkas Tibor vezeti, munkáját Baghy Csaba és Vörös Dániel segíti. A 38 esztendős játékvezető pályafutása 111. NB II-es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként, s az eddigi fellépésein 458 sárga mellett 29 piros lapot osztott ki. A budapesti játékvezető a Siófoknak eddig tízszer vezetett mérkőzést, míg a Győrnek öt találkozón fújta a sípot. A 2019. február 24-én lejátszott Győr – Siófok bajnokin is Farkas volt a vezetőbíró, mely találkozót a hazaiak 1-0-ra megnyerték, akkor háromszor (2–1) villant a sárga.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az ETO FC Győr indította kilencven perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák ezen a napon tiszta sárgában szerepelnek, Szmola Bálint pedig fekete dresszében véd. Klausz László tanítványai talpig zöld szerelésben játsszák le az előttünk álló találkozót, Fadgyas Tamás pink szerelésben áll a gólvonal elé.

Az előző napok remek időjárása után szerdán már Siófokon is beköszöntött az ősz: a csapatok utolsó szeptemberi bajnokija erősen felhős égbolt alatt veszi majd kezdetét, egy és negyedórával a kezdősípszó előtt alig 18 Celsius-fokot mérhetünk. A játéktér kifogástalan állapotban van, a két együttes ideális körülmények között szállhat harcba a pontokért. Persze, ha időközben megérkezik a csapadékkal beígért, lassan mozgó hidegfront, akkor változhat ez az állapot.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 12 pontot gyűjtő, ezáltal a tabella 11. helyén álló BFC Siófok a 14 egységgel a 9. pozícióban állomásozó ETO FC Győr együttesével találkozik. Meglátjuk, mire megy az eddig hatszor ikszelő balatoni együttes a már öt döntetlent játszó zöld-fehérekkel szemben.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-bfc-siofok-eto-fc-gyor-2852253

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közel félmilliárdért kelt el Jordan 1984-es kosaras cipője

Közel félmilliárdért kelt el Jordan 1984-es kosaras cipője

A klasszis kosaras az észak-amerikai profi liga 1984-es idényében, újoncévének ötödik meccsén viselte először a …