2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Tovább gyűrűzik az évszázad vívóbotránya

Tovább gyűrűzik az évszázad vívóbotránya

A botrányos eset közismert. Nemrégiben a milánói vívó -ilágbajnokságon történt, hogy a női kard egyéniben négyszeres világbajnok ukrán Olga Harlan kiemeltként a főtáblán kezdett, ahová a selejtezőből érkezett az orosz Anna Szmirnova. Éppen Harlan nyilatkozta – az ukrán sportvezetés döntésére hivatkozva – két és fél héttel korábban, hogy azokban a számokban nem indulnak, amelyekbe oroszok vagy fehéroroszok neveznek. A szakág egyik legjobbja ugyanakkor bennmaradt a mezőnyben, nem lépett vissza, nyilván abban bízva, hogy nem kerül orosz vívó a főtáblára. Szmirnova azonban bejutott a 64 közé, ráadásul össze is került a két vívó, aminek a valószínűsége a nulla felé közelített.

Egy nappal korábban, férfi párbajtőrben a 2022-ben vb-bronzérmes ukrán Igor Reizlin nem állt ki az első fordulóban az orosz Vagyim Anohin ellen. Harlan viszont ott volt a páston, és jelentős ukrán szurkolótábor előtt 15:7-re megverte ellenfelét. Az asszó végén azonban nem fogott kezet, ami pedig kötelező, és ennek elmaradása fekete lappal, azaz kizárással jár.

Kardját előretartotta, hogy a két fegyver összeérintésével történjen meg az elköszönés, pár másodpercig Szmirnovával szemben állt, aki ebben a megoldásban nem volt partner, majd levonult a pástról. Az orosz kardozó viszont nem, nem is kötött ki, mert azzal elfogadta volna az eredményt. Leült egy székre, és várt. A programot jó pár perces várakozás után folytatták, az arra a pástra kiírt meccset egy másikra tették át. Szmirnova továbbra is sokáig várakozott a másik páston, végül jelezték neki, hogy mindenképpen foglalkoznak az ügyével, így elhagyhatja a pástot.

A versenyt lebonyolító directoire technique aztán olyan döntést hozott, hogy a szabályokhoz ragaszkodva fekete lap és kizárás jár Harlannak.

Később úgy volt, hogy Harlan mégis folytathatja a versenyt, mert a mérkőzésvezetőnek kellett volna felmutatnia a fekete lapot, ő viszont befejezettnek nyilvánította az asszót. Sokáig szerepelt is az ukrán vívó a neve a következő fordulóban, végül egy-két perccel az újabb asszója előtt a táblán jelezték, hogy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/08/07/vivobotrany-uszmanov-tyihomirov-szmirnova-harlan-lammer-milano-vivas-vb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé váló kapcsolat a napokban mérgesedett el igazán, …