2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Totális magyar tarolás a fehérvári estében

Hirdetés

Totális magyar tarolás a fehérvári estében

Nem volt kegyes az időjárás a férfiak versenyéhez a székesfehérvári Bregyó közben, az öttusa-Európa-bajnokság férfiversenyében. Illetve egy órával a kezdés előtt, amikor süvített a szél, és borzalmas fekete felhők gyülekeztek a koronázóváros felett, az emberben felmerült, hogyan lesz itt bónuszvívás – merthogy azt is szabadtéren rendezték az atlétikai versenyekről híres stadionban –, de aztán a lovaglás kezdete előtt kevéssel egy csapásra kiderült az ég, és elkezdődhetett a döntő.

A négy magyar közül a világbajnoki bronzérmes Szép Balázs, továbbá Bereczki Richárd és Demeter Bence hibátlanul teljesítette a pályát, Bőhm Csaba is mindössze egy gerendát vert, így előnyös pozícióból vághattak neki a mieink a bónuszvívásnak: Bereczki a második, Demeter a 3., Szép a 9., Bőhm a 11. helyről folytatta.

Közben Gallai István, a szövetség főtitkára azon kesergett, hogy a Tattersallban már havi 225 000 forintra emelkedett egyetlen öttusaló tartása, és akkor az állatorvosra, patkolókovácsra még egy fillért sem költöttek. Pedig Magyarország megpályázta a 2024-es világbajnokság megrendezését, és bizony, ha nyerünk, ott és akkor szükség lesz a négylábúakra.

Ha minden úgy történik, ahogy az borítékolható, az öttusasport utolsó előtti hagyományos versenyén, amelyen még lovaglásnak hívják az ötödik versenyszámot, és nem ninja-akadályversenynek… (Az utolsó ilyen a 2024-es párizsi olimpia lesz.)

Hirdetés

Aztán majd meglátjuk, mennyire lesz népszerű az új rendszerű öttusa, mert jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a 2028-as Los Angeles-i olimpia műsorán már nem lesz modern pentatlon, sem lovakkal, sem azok nélkül.

Az úszásra a közeli városi uszodába ruccant át a mezőny, és ott aztán remekeltek a magyarok: mind a négyen az első hatban végeztek. Ennek megfelelően a laser run előtt így állt az élcsoport:

1. Bereczki 834 pont, 2. Demeter 825, 3. Łukasz Gutkowski (lengyel) 825, 4. Makszim Aharusev (ukrán) 824, 5. Kamil Kasperczak (lengyel) 820, …7. Bőhm Csaba 813, …9. Szép Balázs 810.

Ha izgultunk is valamelyest a befejező kombinált szám előtt, gyorsan eloszlottak a kételyeink, mert Bereczki Richárd magabiztos versenyzéssel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/09/18/totalis-magyar-tarolas-a-fehervari-esteben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rangos elismerésben részesült Schmitt Pál

Rangos elismerésben részesült Schmitt Pál

A rangos elismerést távollétében a szervezet 42. szemináriumán a görögországi Olümpiában Bartha Csaba, a Magyar …