2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Történelmi figura volt – nekrológ Laczkó Mihályról

Hirdetés

Történelmi figura volt – nekrológ Laczkó Mihályról

 

Nagy formátumú emberrel leszünk szegényebbek.

Legyinthetnek, hogy mit példálózom itt egy MLSZ-elnökkel, válaszom csak annyi, hogy történelmi figura volt.

A szövetség élén azért, mert ő volt az első, akit a háború után nem kineveztek, felkértek (ami ugyanaz pepitában), hanem megválasztottak. És aki a rendszerváltás máig tisztán nem láttatott forgatagában megpróbálta rendbe tenni a magyar futballt. Harcolva a hatalommal, a klubokkal – mindenkivel.

Hirdetés

Olthatatlan szerelemből.

Miniszterelnöként Horn Gyula egyértelműen fogalmazott, ezt mondta: „Verjétek végig a világot, és akkor minden lesz.” Az elnök visszakérdezett, noha tudta a választ: „Kikkel, hogyan és miből?”

Nem voltak illúziói a honi futballközeggel kapcsolatban, próbált a tisztaság felé törni, ám arra nem volt hajlandó, hogy följelentgesse a klubokat, a klubvezetőket, igyekezett a lelkükre hatni, ők pedig az érezhető jóindulatot arra használták föl, hogy – visszaéljenek vele.

Fölötte állt mindazokon, akikkel csatázott. Köszönhetően annak is, hogy a békés megyei Laczkó családban – ő mondta így – nem tévesztették össze az integráljelet a franciakulccsal, arra utalva, hogy mind a hat gyerek diplomás ember lett. Ő a kábelgyárban küzdötte föl magát a vezérigazgatói posztig, hatvankét szabadalma bizonyítja, hogy nem érdemtelenül.

Sohasem mondta, ám biztosan érezte, hogy percemberkékkel kell megküzdenie, hogy közelebb kerüljön céljaihoz. Ehhez legyen elég annyi, hogy amikor a magyar válogatott 1997 októberében Helsinkiben kiharcolta az vb-pótselejtező jogát, a hatalom képviselője a magyar csapat ellen drukkolt, mert – mint megsúgta – Horn „elvtárs” nem akar a futballra áldozni.

Hősiesen tűrte, mint általában a megpróbáltatásokat.

Megérdemli a tiszteletteljes főhajtást – és nem csupán tőlem.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/tortenelmi-figura-volt-nekrolog-laczko-mihalyrol-2795947

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

38 évesen elhunyt a magyar bajnok bokszoló

38 évesen elhunyt a magyar bajnok bokszoló

A szakportál beszámolója szerint a budapesti illetőségű, kifejezetten népszerű sportember 2016-ban vívta utolsó mérkőzését (még abban …