2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Tokió tízparancsolata, avagy az ötkarikás buborék belülről

Hirdetés

Tokió tízparancsolata, avagy az ötkarikás buborék belülről

A Tokióba vezető, dohai átszállással megspékelt, 20 órásra nyúló repülőút végén enerváltan vettük tudomásul, hogy még tovább nyúlik a kaland, ugyanis a gépről való leszállásnál a nem az olimpiára érkezők élveztek prioritást. Ha már eddig kibírtuk, gondoltuk, ezt már fél lábon is. De ami ezután következett, arra nem voltunk felkészülve. 

  1. Keresztülvezettek mindenkit a Narita Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján, és jött az első ellenőrzés, ez még csak egy általános (útlevél, papírok).
  2. Ezután a japán kormány által fejlesztett applikációt – ami mellé a szervezőbizottság fejlesztett még kettőt, biztos, ami biztos – kellett bemutatni néhány méterrel arrébb, valamint a beutazáshoz szükséges papírokat.
  3. Akinek az applikáció nem működött – ahogy nekünk sem –, azokat egy kis szobába vezették, és nagyjából egy órát kellett várniuk, hogy kapjanak egy pecsétet egy papírra. Itt az volt az érzésünk, hogy nem csak mi veszítettük el a fonalat, de a helyiek is.
  4. Ezután Covid-teszt (nyálmintás) következett,
  5. majd az applikáció újbóli bemutatása,
  6. majd a papíroké (esetünkben duplán).
  7. Ha minden rendben volt, egy váróterembe irányítottak, ahol a történtekről akár egy szórakoztató műsort is forgathattak volna. Jó két méterre egymástól sorban leültettek mindenkit, és az útlevélre ragasztott matrica utolsó négy számjegyét olvasták fel – aki hallotta a számát, mehetett tovább, negatív lett a tesztje. Mint egy bingó, akinek találata volt, az nyert – én másodikként hagyhattam el a terepet, pedig a számomat hatodikként olvasták fel. Az önkéntesek eme késői órán – nagyjából éjjel fél kettőt írtunk ekkor – is megőrizték humorukat, és gratuláltak a továbbjutáshoz. De a párharc még nem volt lefutott.
  8. A negatív teszttel újabb papírmunka következett,
  9. majd a hatósági ellenőrzés, ahol ujjlenyomatot is vettek az arckép mellé. Innen már nincs […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/tokio/2021/07/20/helyzetjelentes-tokio-olimpia-japan/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Manchester United megegyezett Raphaël Varane vételáráról

A Manchester United megegyezett Raphaël Varane vételáráról

Raphaël Varane közel áll ahhoz, hogy a Manchester United játékosa legyen – írja a BBC. …