2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Tojáslabdával a hónuk alatt küzdenek, mint Dobóék az egri várban

Hirdetés

Tojáslabdával a hónuk alatt küzdenek, mint Dobóék az egri várban

Szombaton a budapesti Francia Intézetben a magyar rögbis társadalom képviseletében mintegy kétszáz meghívott vett részt azon a gálán, amelyen A tojáslabda bűvöletében című reprezentatív kiállítású könyv bemutatója mellett a sportág 2022-es hazai legjobbjai is átvették elismeréseiket.

rugby konyv 02-1000x490

Mi tagadás, a szervezők megadták a módját az ünneplésnek. Már a helyszín, a Francia Intézet is szimbolikus volt, hiszen Franciaország a sportág egyik fellegvára, és hihetetlenül szoros kötelékek fűzik össze a francia és a magyar rögbisportot. Ahogy az Bertrand Soléne igazgató köszöntő szavaiból kiderült, a házigazda maga is aktív, élvonalbeli rögbijátékos volt, tehát szívügyének tekinti a sportág terjesztését, menedzselését.

És Kiss Antal, a szövetséget 2016 óta példás ügybuzgalommal irányító elnök még azzal is kitett magáért, hogy meghívta a gálára Ronan Gargant, az Ír Köztársaság rögbiőrült magyarországi nagykövetét is. A rokonszenves diplomata mosolyt csalt a jelenlévők ajkára, amikor felidézte a nyári budapesti torna történéseit (Rugby Europe men/women 7’s Trophy), kiemelve, hogy az ír válogatott a nagykövet óriási örömére legyőzte Angliát! A kétfordulós sorozatban a magyar férfiválogatott Gareth lloyd vezetőedző irányításával öt győzelmet aratott, és Írország, Anglia, Wales és Románia mögött az ötödik helyet szerezte meg, megőrizve esélyét a kijutásra a lengyelországi olimpiai selejtezőre!

Hirdetés

Ha már Kiss Antal szóba került: a többek között teológus diplomával is rendelkező sportvezető nagyívű beszédében az egri vár 1552-es védőihez hasonlította a magyar rögbiseket, akik a nem éppen irigylésre méltó körülmények ellenére oroszlánként küzdenek már nem csupán a fennmaradásért, hanem az előrelépésért is, ami tagadhatatlanul kitapintható. Tényleg megindító volt a bejátszás az 1968-as Egri csillagok című filmből, Dobó István várkapitány beszéde („Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl!”) megdobogtatta a jelen lévő mintegy kétszáz veterán és aktív rögbis szívét.

A délután fénypontja A tojáslabda bűvöletében című vaskos „rögbibiblia” bemutatója volt. A mintegy 400 oldalas kötet Dénes Tamás Szepesi-díjjal kitüntetett kollégánk munkája, és a rögbis szerkesztőbizottság, valamint a magyar rögbis társadalom hathatós közreműködésével született meg. Az egy éven át készült könyv létrehozását vitéz Bene Kálmán, a szövetség társadalmi alelnöke határozta el, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/01/15/tojaslabda-rogbi-kiss-antal-gala-francia-intezet-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megműtik a Tottenham edzőjét, nem lehet ott a rangadón

Megműtik a Tottenham edzőjét, nem lehet ott a rangadón

Az egyesület azt a tájékoztatást adta, hogy az 53 éves szakembernek az utóbbi időben hasi …