2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Thomas Doll: Dolgozni akarok!

Hirdetés

Thomas Doll: Dolgozni akarok!

 

– Milyen volt Balatonfüred?
– Csodálatos! – felelte Thomas Doll az egyik budai elegáns étteremben, a közösen elfogyasztott ebéd közben. – A feleségemmel a nyár első napján leköltöztünk, és most, szeptember közepén jöttünk vissza Budapestre. Ő egész gyerekkorát Füred környéken töltötte, és már én is imádom a Balatont.

– Nem unatkozott a parton?
– Vittem magammal a bringámat és a motoromat is. Minden reggel a Balatonban kezdtem a napot, nem számított, hogy milyen volt az idő, hét ágra sütött a nap vagy szakadt az eső. Nem vagyok a legjobb úszó, de tizenöt percet rendre a vízben töltöttem, mert a vérkeringésnek nagyon jót tesz. Mégiscsak ötvenöt éves vagyok… De találtam egy jó kis edzőtermet is. Szeretem mozgással indítani a napomat, sokkal jobb a hangulatom utána.

– Gyerekként is ilyen sokat sportolt?
– Sokan nem tudják, de dzsúdóval kezdtem. Egészen sokáig űztem, lelkes voltam, még akkor is, ha leginkább egy vékony faágra hasonlított a testem. Nem adtam fel, a lábmunkám dinamikus volt. Atlétikával is próbálkoztam, kilencévesen aztán döntenem kellett: addigra már semmi más nem érdekelt, csak a futball…

Hirdetés

DINO ZOFF A FEJÉT VETTE A GOLFSÉRÜLÉS MIATT

 

HIÁBA KERESTÉK A VILÁG SZÁMOS PONTJÁRÓL

– Mikor járt legutóbb odahaza Németországban?
Néhány hete. Az egyik barátomnak volt születésnapi partija. Odafönt a Balti-tenger partján, Hamburgtól nem messze, Timmendorfer Strand településen van háza. Egyszerűen mesés hely. Remek buli volt, a Hamburg korábbi elnöke is ott volt, órák hosszat anekdotáztunk a régi szép időkről. Ha nem ér véget az este, talán még most is beszélgetnénk.

– Sok barátja van? Vagy megválogatja őket?
Az a típus vagyok, aki könnyen barátkozik. Ismerősöm a világ minden táján van, Japántól kezdve Ausztrálián át egészen Amerikáig. Talán még az Antarktiszon is akad. A futball ilyen, összehozza az embereket. Rengeteg ismerősöm, haverom van, igazi barátom kevesebb. Tizenhárom évesen költöztem el otthonról, de a gyerekkori barátaimmal a mai napig szoros a kapcsolatom, a videohívás segítségével gyakran beszélünk telefonon. Szóval nekem a barátság tényleg sokat jelent.

– A munka nem hiányzik?
Dehogynem! Dolgozni akarok! Egyre gyakrabban kapom azon magam, hogy üresek a hétvégéim. Az elmúlt hónapokban Európából és Európán kívülről is voltak ajánlataim, de a mögöttünk hagyott időszakban semmiképpen sem szerettem volna messzire menni. A koronavírus alaposan megnehezítette mindenki életét, mi, edzők sem vagyunk kivételek. Az utazás nem olyan egyszerű, sok barátom Ázsiában rekedt, haza sem tudnak jönni meglátogatni a családjukat. Ha pedig visszamennek, két hetet egy szállodai szobában kell tölteniük. Nem egyszerű.

– Honnan keresték?
– Kínából, Ausztráliából, és Ciprusról az APOEL is hívott vissza. Mióta eljöttem, ki tudja, hány edzőjük volt. Nem az eredménytelenség miatt távoztam, hanem mert a nyakamra akartak hozni néhány helyi segédedzőt, én viszont ragaszkodtam a saját embereimhez. Ilyen téren makacs vagyok. Aztán az egyik exszovjet országba is hívtak szövetségi kapitánynak, de túlzottan közel volt Afganisztánhoz, így gyorsan megköszöntem a lehetőséget. A minap a német másodosztályból is kerestek – nem beszélhetünk ajánlatról, ám érdeklődtek, hogyan állok a munkához.

– És? Készen áll fejest ugrani az újabb kihívásba?
Teljesen! Jó volt pihenni, de már nagyon hiányzik az öltöző hangulata, a gyep illata. Újabb kihívásra vágyom. Ha nagyon akarnék, mehetnék televíziós szakkommentátornak is Németországba, ám most azt is lemondtam, a feleségem közelében a helyem. Bármelyik pillanatban újra apuka lehetek.

– Komolyan mondja? Gratulálunk!
– A feleségem a közeljövőben van kiírva, ilyenkor bármelyik pillanatban beindulhat a szülés. Október végére várjuk a kisbabánkat. Két nagylányom már van, ők harminckét és huszonkét évesek, most lesz egy harmadik kislányom is.

– Nemzetközi nevet választottak neki?
– Emilia Hannah lesz. Alighanem mindenki Eminek becézi majd.

– Legutóbb azt mondta, félig magyarnak érzi magát.
– Láthatja. Immár félig magyar kislányom is lesz. Ha valaki tíz évvel ezelőtt azt mondja, hogy Magyarországon élek és magyar anyától várok újabb kislányt, veszek neki egy üveg italt, mondván, ne beszéljen butaságokat. Most pedig itt vagyok Budapesten, és alig várom, hogy újra apuka legyek.

 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/thomas-doll-dolgozni-akarok-2851567

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

A világranglistán 39. magyar játékos a rangsorban 112. osztrák Dennis Novakkal találkozott kedden este, és …