2020. május 26., keddMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Teniszszövetség főtitkára: A feljelentéshez nem kell elnökségi határozat

Hirdetés

Teniszszövetség főtitkára: A feljelentéshez nem kell elnökségi határozat

A Magyar Tenisz Szövetségnél a múlt héten derült ki, hogy több mint 3 milliárdos a hiány, ezek után lemondott a szövetség elnöksége, és legkésőbb június 12-ig tisztújítást írtak ki. Több konfliktus is állt a háttérben. 

Richter Attila lemondása után február 7-én Juhász Gábor lett a szövetség főtitkára. Addig sportigazgató volt, a személyére azért esett a választás, mert a tavaly szeptemberben hivatalba lépő elnökség azt gondolta, kevésbé megosztó, mint Richter, aki Fucsovics Márton előmenetelét egy ideig elősegítette, aztán a versenyző és az edzője, Sávolt Attila összeveszett vele. Ez volt az alapkonfliktus.

Utána rakódott erre rá a szövetség átláthatatlan gazdálkodása, ezenkívül az idehozott tenisztornák körüli kuszaságok. A szövetség füves pályás versenyt akart, a női WTA-tornát pedig nem rendezte meg, aminek a jogdíját ki kell fizetni. Az elnökség jóváhagyása nélkül kötöttek szerződéseket évek óta, és voltak olyan kezdetleges honlappal rendelkező cégek is, amelyek offshore háttérrel rendelkeztek, mégis költségvetési forrásból kaptak pénzt.

A gazdasági átvilágítás április 20-ra készült el, 3,792 milliárdos hiányt tártak fel.

Hirdetés

Ennek nettó költségvetési hatása 2,410 milliárd forint, és ennek hatására az elnökség mind az öt tagja – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György, Viszló Csaba – két hullámban lemondott. Már csak az elnök, a fideszes parlamenti képviselő Szűcs Lajos ragaszkodik a pozíciójához, valamint a szintén fideszes alelnök, Bohács Zsolt.

Az MTSZ a sportot felügyelő államtitkársághoz fordult, hogy segítségen a konszolidációban. Szabó Tünde államtitkár azt írta vissza, szeretné látni, milyen beszállítói szerződések alapján jött ki a több mint egymilliárd forintos hátralék. Fonák helyzet, mert az EMMI az egyik felügyelő szerv, amelyik eddig nézte a hiány dagadását, most a minisztériumnak kellene megmenteni, és rendet tenni.

„Engem nem ért sokkhatásként, hogy ekkora a hiány, mert mint szövetségi alkalmazott jobban képben voltam az éppen aktuális anyagi helyzetünkkel, mint egy kívülálló, de azért ekkora hiánnyal még én sem számoltam. Aláírom: mellbevágó az összeg első és sokadik hallásra is”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2020/05/21/tenisz_szovetseg_hiany_feljelentes_hiany_elnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ibrahimovic megsérült, hosszabb időt is kihagyhat

Ibrahimovic megsérült, hosszabb időt is kihagyhat

Edzésen szenvedett sérülést Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd futballistája, és az olasz Gazzetta szerint …