2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Tehetségből teljesítmény – elkezdődött a TE és a NEKA közös konferenciája

Hirdetés

Tehetségből teljesítmény – elkezdődött a TE és a NEKA közös konferenciája

Tehetségből teljesítmény – ez a háromnapos kongresszus fő témája, amelyet az első napon többféle megközelítésből jártak körbe. A nyitónapon az előadások és a szekciók mellett a hazai sportági ernyőszervezetek és a kiemelt klubok is megjelennek kiállítóként a TF Aulájában. A szervezők célja, hogy ezzel is segítsék a sporton belüli előremutató tapasztalatcserét és a közös fellépést, amelynek a TF – a korábbi évtizedes tradíciót ápolva – az élére kíván állni.

A rendezvényt dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a konferencia fővédnökének beszéde nyitotta, majd prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, valamint Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Schmidt Ádám

Dr. Schmidt Ádám

Hirdetés

Fotó: Vidor Gergely / Testnevelési Egyetem

A szakmai prezentációkat prof. dr. Hortobágyi Tibor kezdte, aki Alapkutatástól az innovatív sportrehabilitációig címmel tartott előadást, majd dr. habil. Lacza Zsombor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese beszélt arról, hogy miért a sportinnováció a közeljövő sikerágazata, valamint a Testnevelési Egyetem szerepéről a sportinnovációban.

Kutatás és tudomány az élsportban címmel prezentált a konferencia egyetlen külföldi előadója, prof. Marco Cardinale PhD ASCC, aki maga is a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát. A szakember előadásának legfontosabb üzenete az volt: a tudás versenyelőny. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke az eredményességről beszélt – külső szemmel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/09/14/testnevelesi-egyetem-neka-sport-es-innovacio-konferencia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Manchester United edzője tiszteletből nem játszatta Cristiano Ronaldót

A Manchester United edzője tiszteletből nem játszatta Cristiano Ronaldót

Erik ten Hag, a Manchester United vezetője nem első alkalommal ültette a kispadra Cristiano Ronaldót, …