2021. január 15., péntekMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.15. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Tatán le sem vették a szemüket Ágiról

Hirdetés

Tatán le sem vették a szemüket Ágiról

Most, hogy fölhívtál, már percek óta próbálom felvenni a nadrágomat, egyelőre sikertelenül, mert rám tört az isiász. És képzeld el, ez a borzalmas derékfájás még bele is illik a beszélgetésünkbe. Merthogy 1956. október 28-án kezdődött, vágott bele in medias res a népsportosként és televíziós újságíróként is a szakma óriásai közé emelkedett »Lapaj«.

Történt, hogy a forradalom véres napjaiban lent edzőtáboroztak Tatán, ahol a tornászok és a birkózók a melbourne-i olimpiára készültek, Lapajék pedig Olaszországba, a Santelli-kupára, amikor 28-án valamennyiüket felhozták egy olyan konvojjal, amelynek az élén egy T–34-es tank haladt a biztonság kedvéért. Hiszen Ágiék lassan már indultak volna Ausztráliába, az olimpiára. 

Pesterzsébeten laktunk, a pacsirtatelepi templom mögött, és elhatároztuk a haverokkal, hogy lejátszunk az udvarunkon egy fejelőpartit. Én voltam a legmagasabb, és a kezemmel, ha felugrottam, elértem az ereszt, úgyhogy nekem nem lehetett gólt fejelni. Fel is ugrottam, de hanyatt estem, rá a hátamra. Becsípődött az ideg a negyedik és az ötödik csigolyám közé, és ma is ott van…

– idézte fel kollégánk a 64 évvel ezelőtt történteket.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/01/09/tatan_le_sem_vettek_a_szemuket_agirol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Férfi kézilabda-vb: újabb fertőzöttek a magyarok első ellenfelénél

Férfi kézilabda-vb: újabb fertőzöttek a magyarok első ellenfelénél

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapján olvasható, hogy  a csapat négy játékosa az egyiptomi megérkezéskor elvégzett …