2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Tarolt a világbajnok: mindenki szerint ő volt az év legjobbja

Hirdetés

Tarolt a világbajnok: mindenki szerint ő volt az év legjobbja

Kiosztotta a 2022-es esztendő legjobbjainak járó díjait a PDC – írja honlapján a szervezet. Ahogy várható volt, tarolt a friss világbajnok: Michael Smith három elismerést is bezsebelt. Az angol dartsozót választották az év legjobbjának a szurkolók, a játékostársak és a PDC is.

Nem ok nélkül: a 32 éves Smith megnyerte egyebek mellett a Grand Slam of Dartsot és a US Masterst is, majd év végén megkoronázta 2022-es teljesítményét világbajnoki címével.

Hirdetés

A döntőben Michael van Gerwent egy rendkívül magas színvonalú meccsen győzte le, a 9 nyilast is hozó legjük minden idők talán legjobbja volt. 

Elevenítsük is fel, aki pedig lemaradt volna róla, annak érdemes most megnéznie.

A PDC hivatalos közlése szerint rekordszámú szurkolói szavazat érkezett, amelyek 60 százalékát gyűjtötte be Michael Smith – azaz elsöprő fölénnyel tartották őt az év legjobbjának a drukkerek. A játékostársak voksainak 40 százalékát szerezte meg. 

A PDC további díjazottjai:

  • Ross Smith, az év televíziós teljesítménye: az angol játékos épp Michael Smitht győzte le 11:8-ra az Európa-bajnokság döntőjében, 101-es átlagot, nyolc 180-at és négy 100-as kiszállót produkálva.
  • Luke Humphries lett az év Pro Tour-játékosa, ehhez öt Pro Tour-verseny-győzelemre volt szüksége, ezek közül négy European Tour-viadal volt. 
  • Josh Rock két díjat is bezsebelt: az év újonca és az év fiatal játékosa is ő lett. A 21 éves játékos a novemberi Grand Slam of Dartson egy Michael van Gerwen ellen dobott kilencnyilassal hívta fel magára a figyelmet, majd megnyerte az ifjúsági világbajnokságot, a felnőtt mezőnyben – pályafutása első vébéjén – pedig a nyolcaddöntőig jutott.

Érdekesség, hogy a hét kategóriából ötben – mindegyikben, amelyikben lehetett – jelölt volt Michael van Gerwen.

Bejelentették a Premier League mezőnyét is

A PDC […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/01/31/darts-pdc-michael-smith-ev-jatekosa-dij-premier-league-chris-dobey/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Majdnem abbahagyta a legfiatalabb öttusabajnokunk

Az újdonsült fedettpályás öttusabajnok Gáll Andrást, akinél fiatalabb magyar még nem nyert ezen a versenyen, …