2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Takács István nehéz helyzetből felállva Európa-bajnok lett

Hirdetés

Takács István nehéz helyzetből felállva Európa-bajnok lett

A BHSE sportolója pénteken nagyszerű teljesítménnyel előbb a szerb Zsarko Dicskovot, majd a román Nicu Ojogot, a bolgár Szemen Novikovot és a svájci Damian von Euwot legyőzve menetelt be a szombati fináléba. Ott pedig a törökök vb-bronzérmese, Ali Cengiz várt rá, akinél végig jobb volt, de egy vitatott szituáció után nehéz helyzetből kellett fordítania.

A meccs a szokásos állóküzdelemmel kezdődött, az elején az egyetlen apróbb izgalmat az adta, hogy a törököt fejelés miatt figyelmeztette a mérkőzésvezető. Ezt leszámítva esemény nélkül teltek a másodpercek, elsősorban Cengiz szoros védekezésének köszönhetően. A bírók a meccs képének megfelelően másfél perc után a törököt figyelmeztették (1–0), és Takács próbálhatott akciót indítani lentről. Ő az emelést választotta, ám Cengiz jól védekezett, és bár nagy nehezen sikerült a levegőbe emelnie őt a magyar birkózónak, a török belefogott az indításba, és Takács a hátára esett, majd nagy nehezen kimozgott a veszélyes szituációból.

A bírók ugyanakkor előbb gáncs miatt intették a törököt, de videózás után a zsűri úgy ítélte meg, hogy Cengiz nem szabálytalankodott, így ő kap két pontot a kontráért, és Takácsot küldik le a szőnyegre (1–2). A magyar birkózó a hosszú közjátéktól és a számára kedvezőtlen döntéstől nem zavarodott meg, koncentráltan védekezett, majd állásból ismét ő volt az aktívabb.

Hirdetés

A szünet után továbbra is Takács István volt a meggyőzőbb, és még a szakasz elején karberántás után mögé tudott kerülni (3–2), ráadásul a törököt mezrángatásért meg is intették (5–2), így Takács az egypontos hátrányból […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/04/22/takacs-istvan-nehez-helyzetbol-felallva-europa-bajnok-lett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hiába a bajnoki cím, menesztették a Bayern München vezérigazgatóját és sportigazgatóját

Hiába a bajnoki cím, menesztették a Bayern München vezérigazgatóját és sportigazgatóját

A bajor egyesület nagyjából egy órával a története 33. Bundesliga-diadalát érő, Kölnben aratott 2–1-es siker …