2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szuperbuborék védi az úszó-Eb-t

Hirdetés

Szuperbuborék védi az úszó-Eb-t

Két uszodát, a Duna Arénát és a szomszédos Dagály strandot, a Lupa-tónál kialakított szabadtéri versenypályát, valamint hét hivatalos szállodát foglal magába az a hatalmas buborék, amely a május 10-én kezdődő budapesti vizes Európa-bajnokság résztvevőinek nyújt majd védelmet. Ezeket a létesítményeket március 3-tól senki más nem látogathatja, csak az Európa-bajnokságon részt vevő 51 nemzet küldöttségének tagjai, továbbá azok, akik kiszolgálják őket, teljesítik a kéréseiket, és biztosítják a nyugalmukat. A szállodai személyzettel, a logisztikai feladatokat ellátó szakemberekkel, a tudósítókkal, a létesítményüzemeltetőkkel, nem utolsósorban pedig az orvosokkal, ápolókkal és a szűrésben részt vevőkkel is számolva a felsoroltak száma 3500-nál is több lehet. Ezért is megalapozott Merkely Béla professzornak, az orvos-egészségügyi szolgálat vezetőjének az a kijelentése, hogy a sportvilág eddigi legnagyobb buborékját alakítják ki a magyar fővárosban.

A buborékról a kívülállóknak vélhetően egy vékonyka és ezért sérülékeny burok juthat az eszébe, és nem az az intelligens és sziklaszilárd biztonsági rendszer, amelyet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem szakemberei terveztek meg és már működtetnek is.

Az a „Covid-kommandó”, amelynek a vezetésére vállalkoztam, először a tavalyi Forma–1-es Magyar Nagydíjon sorakozott fel és gondoskodott a résztvevők folyamatos Covid-szűréséről. Azóta tizenhárom hazai és nemzetközi versenyen, illetve edzőtáborban láttunk el ehhez hasonló feladatot – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a Széchenyi-díjas Merkely Béla professzor, a SOTE rektora, akinek az Eb alatt a Chief Medical Officer (CMO), azaz az orvosegészségügyi szolgálat vezetője lesz a titulusa.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a Forma–1-es versenyekre, az NBA mérkőzéseire és a Grand Slam-tenisztornákra nagyobb figyelem irányul, de ezeknek az eseményeknek a résztvevői száma egytől egyig kisebb volt annál, mint amennyit most a budapesti vizes Európa-bajnokság szervezői regisztráltak. Egyelőre nincs általánosan elfogadott forgatókönyve és nemzetközi szabályzata a buborékrendszerben lebonyolított sporteseményeknek, az viszont bátran kijelenthető, hogy a budapesti minden szempontból állja a versenyt a külföldön kipróbáltakkal. Amit jól csináltak az elődök, abból bizonyos elemeket átemeltek a rendszerünkbe, de a hibáikból is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/05/03/szuperbuborek-vedi-az-uszo-eb-t/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Barca kiütötte a Chelsea-t a női BL-döntőben

A Barca kiütötte a Chelsea-t a női BL-döntőben

A göteborgi döntőben a katalán együttes már az első percben vezetést szerzett egy ritkán látható …