2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szófiában egy lépéssel közelebb kerülhet az álomhoz a magyar fociválogatott

Szófiában egy lépéssel közelebb kerülhet az álomhoz a magyar fociválogatott

Miután az UEFA életre hívta a Nemzetek Ligáját, az Európa-bajnoki kvalifikáció is átalakult, így a történelem során először nem egy, hanem két fordulót rendeznek a playoffban. A párharcok viszont egy-egy meccsen dőlnek el, azaz a lebonyolítás teljesen más lesz, mint a 2015 őszén sikerrel megvívott Norvégia ellen sikerrel megvívott csata során.

A képlet rendkívül egyszerű: amennyiben Marco Rossi csapata csütörtök este kikap Szófiában, úgy szertefoszlanak az újabb Eb-szereplésről szőtt álmok, a 2020-ról 2021-re halasztott kontinenstornát a magyar válogatott nélkül rendezik meg. Győzelem esetén viszont már tényleg csak egyetlen lépésre kerül a csapat attól, hogy zsinórban másodszor is részt vegyen a viadalon, 

ráadásul azt az utolsó lépést hazai pályán, a Puskás Arénában teheti meg november 12-én az Izland-Románia párharc továbbjutója ellen.

A bolgár és a magyar válogatott is a Nemzetek Ligájából jutott be az Eb-playoffba, ők a 29., mi pedig a 31. helyen. Az eredeti forgatókönyv szerint már nemcsak ezeken a meccseken, de már az Eb-n is túl lennénk, a koronavírus-járvány azonban felülírt mindent. A bolgár-magyar meccset március 26-án játszották volna Szófiában, az ág döntőjét pedig öt nappal később.

A pandémia azóta is jelen van, sőt, a számok alapján a második hullám jóval erősebb az elsőnél, az emberiség viszont belátta, hogy egyelőre vakcina nélkül is kénytelen együttélni a vírussal, így végül a sportélet visszatérhetett, még ha nem is teljes egészében. Az események nézőterein továbbra is életben vannak a korlátozások, ennek köszönhetően várhatóan „csak” 12 000 bolgár drukker buzdíthatja majd Georgi Dermendzsiev fiait a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/10/06/bulgaria_magyarorszag_labdarugo_europa_bajnoki_potselejtezo_elozetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Barcelona győzelme után trollkodott a Juventusszal

A Barcelona győzelme után trollkodott a Juventusszal

szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a katalánok örömüket pedig nem is rejtették véka …