2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szlovénia tizenegyespárbajra késztette Portugáliát, de az idegek harcát Ronaldóék nyerték

Hirdetés

Szlovénia tizenegyespárbajra késztette Portugáliát, de az idegek harcát Ronaldóék nyerték

Érdekesség volt, hogy a két csapat közül Szlovénia várta veretlenül a nyolcaddöntőt: három döntetlennel abszolválta a csoportkört, miközben a végső győzelemre is esélyes Portugália két siker mellett egy vereséget is elszenvedett az utolsó fordulóban Georgia ellen. Mindkét válogatott legerősebb összeállításában kezdte a mérkőzést, a párharc favoritja pedig természetesen Cristiano Ronaldóék voltak. 

Rögtön a második percben bonyodalom alakult ki a szlovénok kapuja előtt, Silva jobb oldali beadását elrúgta az ötösön belül Drkusic, majd az ebből következő sarokrúgást Pepe Dias elé fejelte, aki jobbal a jobb sarok mellé lőtt. Két perccel később Vitinha szabadrúgását középre fejelte az alapvonalról Pepe, de Oblak kivetődött és megfogta a labdát. A szlovénok az első percekben nem tudtak felszabadítani saját kapujuk elől.

Ebben viszont már sokkal több volt! A 13. percben Bernardo Silva húzott befelé a jobb szélről, bekanyarította a labdát a kapu előterébe, de Ronaldo fejéről és Bruno Fernandes lábáról éppen lemaradt az átadás, így az az alapvonalon hagyta el a játékteret. A szlovénok nem tudtak kimozdulni saját térfelükről, alig birtokolták a labdát. 17

Galéria: UEFA Portugália – Szlovénia mérkőzésFotó: Angelika Warmuth / Reuters

Ezt követte Fernandes jobb oldali beadása, amelyre Ronaldo érkezett volna, de Drkusic még éppen a szabályosság határán meglökte a portugált, aki elterült a földön, ám nem kapott érte büntetőt. 

A 31. percben Oblak könnyen védte Ronaldo közeli fejesét, aki Joao Cancelo beadása után, Drkusic szorításában fejelt, de nem tudott elegendő erővel bólintani, így a labda a szlovén kapus zsákmánya lett. Újra aktívabbak voltak a portugálok, Rafael Leao lódult meg a felezővonaltól, lefutotta Cerint, majd Drkusic éppen a tizenhatos előtt felrúgta – sárga lapért cserébe. 

A szabadrúgást 19 méterről, picit balról Ronaldo végezte el, a bal felső sarok felé szállt a labda, de végül pont a felső léc felett hagyta el a játékteret. De azért Oblak kapus rajta volt a lövésen, maradt a döntetlen.

Az első szlovén szögletrúgásra egészen a 39. percig kellett várni, ekkor Sztojanovic remekül háromszögezett Sporarral, utóbbi lőtt volna kissé jobbról, 13 méterről, de Mendes az utolsó pillanatban közbelépett. A sarokrúgásból végül nem alakult ki veszélyes helyzet, de ennyire közel még nem jártak korábban a szlovénok a portugál kapuhoz. Később még Benjamin Sesko távoli lövésénél kellett figyelni Costa kapusnak, de ez sem volt különösebben veszélyes. Az első félidő ráadásában még Leao gurított vissza Palhinha elé, aki jobbal 17 méterről lőtt, de csak a jobb kapufa tövét találta el.

Így végül gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő – a rengeteg lövés, próbálkozás ellenére is. 

A folytatásban sem maradtak abba a portugál offenzívák, rögtön Cancelo szlalomozott a jobb szélen a védők között, majd középre adott, de pontatlanul. A kipattanóra Bernardo Silva érkezett, de 14 méterről, kissé balról az égbe lőtt – pedig ebben több is lehetett volna. Az 53. percben megint Cancelo volt a főszereplő, két védő között próbált betörni a tizenhatoson belülre, de Cerin ellökte a portugál védőt.

Az ebből következő szabadrúgást Ronaldo lőtte kapura 22 méterről, bombaerős volt a lövés, de Oblaknak nem kellett vetődnie, pont oda jött a labda, ahol állt, így kiöklözte a mezőnybe. Egyre nagyobb volt a portugál nyomás, Vitinha lőtt 13 méterről a kirobbanó védőkbe, a szlovén védelem még mindig állt a lábán. 17

Galéria: UEFA Portugália–Szlovénia-mérkőzésGaléria: UEFA Portugália – Szlovénia mérkőzés(Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary)

A 61. percben némileg váratlanul alakult ki szlovén helyzet: Sesko lódult meg a felezővonal környékén a labdával, fellazult a portugál védelem, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/07/01/europa-bajnoksag-2024-portugalia-szlovenia-nyolcaddonto-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …