2021. január 19., keddMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szilágyi Áron: A magam módján készülök a visszavonulás utáni életre

Hirdetés

Szilágyi Áron: A magam módján készülök a visszavonulás utáni életre

A koronavírus-járvány miatti leállás előtt kiváló formában volt, márciusban két világkupa-versenyt is megnyert. Aztán a világ megállt és az eseményeket elkezdték törölni. Ön hogy emlékszik vissza arra az időszakra?
Nagyon nehezen éltem meg, az olimpiai felkészülésből egyszer csak kényszerpihenőre kellett vonulni. Óriási volt a bizonytalanság, nem tudtuk, hogy lesznek-e nemzetközi versenyek és mi fog történni az olimpiával. Utána fokozatosan derültek ki a dolgok, addig viszont nem volt egyszerű,

mert nem csinálhattam azt, amit nagyon szeretek és évek óta meghatározza a mindennapjaimat.

Hirdetés

Aztán elfogadtam, hogy ez a helyzet, hogy mindenkinek nehéz, elkezdtem más dolgokra fókuszálni, próbáltam feltöltődni és vártam, hogy mikor lesz újra normális, vagy normálisabb az élet.

A NOB sokáig próbálta halogatni a döntést és bizonygatta, hogy igenis lesz olimpia Tokióban, végül utolsó szervezetként mégis bejelentették a halasztást. Önt sokkolta ez, vagy azért megbarátkozott már a gondolattal előtte, hogy idén nem védhet címet?
Én azok közé tartoztam, akik a bejelentés előtt 2-3 nappal sem gondolták volna, hogy ez megtörténhet, mondhatni, derült égből ért. Hirtelen történtek a dolgok, mind az országok bezárása, mind a karantén, vagy a versenyek törlése és halasztása.

Ezek egyenként is megütötték picit az embert, de a sportolóknak, illetve nekem személy szerint az olimpia halasztása volt a leginkább mellbevágó.

Az utolsó napokban már csak abban tudtam reménykedni, hogy nem törölni, csak halasztani fogják és találnak egy köztes megosztást. Úgyhogy a végén már-már örültem is, aztán kiderült, hogy pontosan egy évvel tolják el, ami szintén jó hír volt, egy kis derű ebben a sötétségben.

Jöhetett az újratervezés?
Inkább leállás, tervezni csak onnantól tudtunk, hogy lett versenynaptár, ahhoz lehetett igazítani klubszinten is a felkészülést, augusztus-szeptember környékén kezdtük, nem volt annyira nehéz, de azért több mint egy sima szinten tartás, a hazai viadalokra sikerült is jó formába kerülni vele.

Szilágyi Áron

Szilágyi Áron

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Szeptember óta ön a Vasas vívószakosztályának elnöke is. Honnan jött az ötlet, hogy sportvezetőként is szeretné kipróbálni magát?
Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke keresett meg azzal, hogy bátran vállaljak nagyobb szerepet a szakosztály életében, nem csak mint sportoló. Aztán amikor kiderült, hogy Ferjancsik Domonkos nem tudja, vagy nem szeretné vállalni a megbízatása folytatását, akkor Laci megkérdezett, hogy mit szólnék hozzá, én pedig örömmel igent mondtam, 

mert a Vasasért bármilyen feladatkörben szívesen teszek.

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/12/23/vivas_szilagyi_aron_interju_koronavirus_olimpia_vasas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vett két jegyet az ellenfél szüleinek, aztán a meccs utolsó percében összeverte - videó

Vett két jegyet az ellenfél szüleinek, aztán a meccs utolsó percében összeverte – videó

Megszerezte idei első győzelmét a Columbus Blue Jackets az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). John Tortorella …