2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szerbia-Magyarország – 0-1 – ÉLŐ

Szerbia-Magyarország – 0-1 – ÉLŐ

Kezdőként mutatkozhat be Könyves Norbert a magyar labdarúgó-válogatottban, amely 20.45 órától Szerbia vendégeként játszik a Nemzetek Ligájában.

A magyar válogatott kezdőcsapata a szövetség Twitter-bejegyzése alapján:
Gulácsi Péter – Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila – Bese Barnabás, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Gazdag Dániel, Hangya Szilveszter – Nikolics Nemanja, Könyves Norbert

A meccs krónikája

Az első negyedórában a magyar csapat birtokolta a labdát, ezzel együtt nem lehet azt mondani, hogy fölényben játsznánk. A szerbeknek egy kapuralövésük volt.

A 20. percben veszélyes szerb szögletnél a magyar csapat Botka mentése után kontrázott, az előreívelt labdát a szerb védők elszórakozták, az érkező újonc, Könyves Norbert lesipuskás módjára szerezte meg a labdát és a kapus mellett a kapuba lőtt. 0-1

A 28. percben Tadics kapott jó labdát, de tizenhat méterről Gulácsi kezébe gurított. Elsiette a dolgot, de ez is azért van, mert igazán a szerb csapat nem tud kibontakozni. 

A 35. percben Kalmár távoli lövését hárította Rajkovics.

37. perc, Gazdag Dániel sárgát kap.

Félidő.

A második félidőre Hangya Szilveszter combsérülés miatt nem jön ki, helyette Holender Filip szerepel majd.

Érdekesség, hogy a góllövő Könyves Norbert is szerbiai (vajdasági) születésű, Holender pedig kragujevaci születésű, de ő is szerb-magyar kettős állampolgár, neki a nagypapája volt magyar.

50. perc – többet támad a szerb csapat, egymás után többször is a tizenhatoson belülről mentenek a magyar védők.

56. perc – sorozatban lövi a szögleteket a szerb csapat. Negyvenezer szerb szurkoló buzdítása mellett ez jóval félelmetesebbnek tűnne, mint így. Csere közben: Willi Orban érkezik Bese helyett.

58. perc – Gacsinovics egy 16-oson belülre benyesett labdára startolt rá, de szerencsére kapásból fölé emelte.

62. perc – Kalmár indítását egy szerb védő elvétette, így Nikolics simán a 16-oson belülre törhetett. Átemelte a túloldalra Holendernek, aki az ötös sarkáról bebombázhatta volna, ehelyett még a kaput sem találta el.

64. perc – Csere, Könyves helyett Szalai Ádám a pályán.

Előzmények

A magyar és a szerb labdarúgó-válogatott is sikerrel vette csütörtökön az Európa-bajnoki pótselejtező első akadályát. A magyarok nem túl jó játékkal Bulgáriában nyerték meg 3-1-re a maguk elődöntőjét, a szerbek viszont még jobban megizzadtak Oslóban, ugyanis hosszabbításra kényszerültek, amelyben végül 2-1-re múlták felül a norvégokat.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20201011_SzerbiaMagyarorszag__ELO#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Derbi és el Clásico; Szabó Szebasztián: Tudom, mennyi a világcsúcs…

  A BL-hét után a saját bajnokságukban folytatják a csapatok. A Ferencváros például az Újpest …