2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szenzációs második félidei teljesítménnyel mínusz hatról verte Izlandot a magyar kéziválogatott

Hirdetés

Szenzációs második félidei teljesítménnyel mínusz hatról verte Izlandot a magyar kéziválogatott

Sipos Adrián a dél-koreaiak elleni meccs után arról beszélt, zavarta a válogatottat, hogy kevés volt a néző, és így nem volt igazán hangulat. Nos, a svéd-lengyel közös rendezésű torna második csoportmeccsén ilyesmire nem panaszkodhatott senki sem a magyar csapatból: ugyanis csaknem telt ház előtt csaptak össze a mieink Izlanddal. Az már más kérdés, hogy a lelátó szinte teljes egészében kékbe borult – azaz a kilátogató drukkerhad bizony az ellenfelet támogatta.

A világbajnokság – és az olimpiai kvalifikációs torna szempontjából – máris kulcsmeccshez érkeztünk. Ahogy arról Faragó István előzetes elemzésében értekezett, ha nem akarja válogatottunk nagyon kicentizni a kérdést és a 9–10. helyben, valamint a jó szerencséjében reménykedve nekifutni a párizsi kvalifikáció kérdésének, akkor bizony meg kéne nyerni a D csoportot. A tavalyi Európa-bajnokságon a mieinket Budapesten egy góllal legyőző rivális pedig alighanem a fő ellenlábasunk lehet ezen cél elérésében. No nem lebecsülve az utolsó körben Lékai Mátéékra váró Portugáliát.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez mindenesetre óvatosságra intett, kijelentve, szerinte az elmúlt években Izland fejlődte messze a legtöbbet az európai régióban, és bizony nem is annyira titkos esélyesnek tartja az északiakat egy világbajnoki éremre is.

Hirdetés

A találkozó első gólját Szita Zoltán szerezte, de a magyar előny nem tartott sokáig, sőt, még a második percnek sem volt vége, amikor már 3–1-es hátrányba találta magát a válogatott. 4–4-nél sikerült beérni az izlandiakat, majd Mikler Roland nagy bravúrjának is köszönhetően 6–6-nál egalizáltunk ismét. Összességében viszont az eredmény hajszolására kárhoztatott a csapat már a meccs korai szakaszában – s nem úgy tűnt, hogy ebből a mederből egy könnyen ki lehet majd lépni. 

8–8 után jött két viszonylag szigorú – főleg az első esetében vitatható – kiállítás Sipos Adriánnak. Ez pedig olyan szempontból mégis csak megváltoztatta az addig látott […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2023/01/14/ferfi-kezilabda-vilagbajnoksag-magyarorszag-izland/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szoboszlaiék volt edzője lett a belgák új szövetségi kapitánya

Szoboszlaiék volt edzője lett a belgák új szövetségi kapitánya

A Belga Labdarúgó-szövetség számolt be hivatalosan a hírről, miszerint Domenico Tedescót nevezték ki a válogatott …