2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szenzációs futammal nyerte meg Tadej Pogacar a Tour de France-t

Szenzációs futammal nyerte meg Tadej Pogacar a Tour de France-t

A 22 éves Tadej Pogacar az utolsó előtti szakaszon dolgozta le 57 másodperces hátrányát Primoz Rogliccsal szemben és nyerte meg a versenyt. Már csak arra kell figyelnie, hogy célba érjen a zárószakaszon.

Szlovén harc a sárga trikóért

Pogacar a mindent eldöntő időfutam hajrájával ütötte ki a nyeregből a szintén szlovén Roglicot. Ezzel Pogacar lett minden idők második legfiatalabb Tour-győztese. Nem lesz egyszerű utolérni a rekordert, ugyanis a rekordot a francia Henri Cornet állította be 1904-ben, amikor néhány nap híján 20 évesen diadalmaskodott.

tour de france pogacar

Fotó: Christophe Ena / MTI / EPA

A hét elején ünnepelte 22. születésnapját a szlovén versenyző, aki 57 másodperces hátránnyal vágott neki a Lure és La Planche des Belles Filles közötti 36,2 kilométernek. A szakasz utolsó közel hat kilométere rendkívül meredek emelkedő volt, de a szlovén bringás 1:56 perccel gyorsabbnak bizonyult éllovas honfitársánál, így 59 másodperces előnnyel átvette az összetett első helyezettjének járó sárga trikót.

A hegymenet kezdetekor Pogacar még egyetlen másodperccel ugyan de le volt maradva a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/09/19/tour_de_france_tadej_popacar_2020/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Derbi és el Clásico; Szabó Szebasztián: Tudom, mennyi a világcsúcs…

  A BL-hét után a saját bajnokságukban folytatják a csapatok. A Ferencváros például az Újpest …