2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szembenéztek a halállal, Anglia sem ijeszti meg Dániát

Hirdetés

Szembenéztek a halállal, Anglia sem ijeszti meg Dániát

Az olasz–spanyol párharcnál talán egyértelműbbnek tűnik ez a csata, már csak azért is, mert Angliát hazai pályán több tízezer szurkoló fogja buzdítani. Szó sincs persze arról, hogy Dánia az esélytelenek nyugalmával várja a mérkőzést, már csak az eddig mutatott teljesítménye miatt sem: 

a finnek elleni nyitó meccset (0–1) egyértelműen beárnyékolta Christian Eriksen drámája, a szerencsés kimenetelű eset azonban hihetetlen plusz erőt adott Kasper Hjulmand alakulatának.

Hirdetés

Ezt már a belgák ellen 2–1-re elveszített találkozón is láthattuk, a lendület pedig az oroszokat (4–1), a walesieket (4–0), valamint a cseheket (2–1) is elsodorta.

Valami történt Eriksen esete óta a csapattal. Sokat fejlődtünk, és mindenki tudja, ha összetartunk, biztonságban vagyunk. Bízhatunk egymásban, a körülöttünk lévő emberekben, és ha valakinek baja esik, támaszkodhat a többiekre, az egész válogatottra. Azért vagyunk, hogy támogassuk egymást. Ez biztonságot nyújt mindenkinek, ráadásul Christiant is jó érzésekkel tölti el.

– nyilatkozta a csapat kapitánya, Simon Kjaer, akire nemzeti hősként tekintenek a finnek elleni meccs óta.

Yussuf Poulsen arról a felhajtásról beszélt, ami most Angliában a nemzeti csapatot övezi. „A szurkolók és a média meg van győződve arról, hogy semmi esélyünk legyőzni őket. Pedig a legutóbbi két egymás elleni meccsen a Nemzetek Ligájában négy pontot szereztünk, már csak emiatt sem becsülhetnek le minket. De az angol játékosok szerintem nem is így gondolkoznak.”

Az RB Leipzig támadója nem a levegőbe beszélt, a dánok ugyanis a koppenhágai 0–0 után Londonban Eriksen büntetőjével 1–0-ra nyertek. Az örökmérleg ennek ellenére az angolok felé billen, akik az eddigi 23 egymás elleni találkozóból négy vereség és öt döntetlen mellett 14-et megnyertek.

A csehek elleni nyolcaddöntőn gólt szerző Thomas Delaney így vélekedik a párharcról: 

Mindenek előtt örülünk annak, hogy egyáltalán pályára léphetünk Anglia ellen az elődöntőben. Nagy kár, hogy dán szurkolók alig lesznek majd a lelátón, de megbirkóztunk már hasonlóan nehéz feladattal a múltban és bár nem mi vagyunk az esélyesek, a tornán eddig mutatott teljesítményünk alapján bőven van okunk a bizakodásra.

A szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand is méltatta az ellenfelet. „Egy ideje már figyelem az angol szövetség és a válogatott szakmai stábjának a munkáját és lenyűgöző az az eredmény, amit elértek. Gareth Southgate remekül teszi a dolgát, a a világ egyik legerősebb csapatát építi, ráadásul lehetőséget ad a fiataloknak, akik élnek is a bizalommal.  

Ők a favoritok, de nagyon jól kell játszaniuk, ha le akarnak győzni minket. Szó szerint szembenéztünk a halállal, hiszünk magunkban, sem Anglia, sem a Wembley nem ijeszt meg minket.”

Nos, a nagyon jó játékkal a torna nagy részében azért adósak maradtak az angolok, a csoportkört takaréklángon égve abszolválták: egyaránt 1–0-s győzelem a horvátok és a csehek ellen, valamint egy gól nélküli döntetlen a skótokkal.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/07/07/elodonto-anglia-dania-beharangozo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan a MOL Fehérvár új sportigazgatója

Megvan a MOL Fehérvár új sportigazgatója

Sallói Istvánt nevezték ki az NB I-ben szereplő MOL Fehérvár FC sportigazgatójának – írja az …