2024. április 22., hétfőMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Súlyosan megbüntették Fernando Alonsót az Ausztrál Nagydíj után

Hirdetés

Súlyosan megbüntették Fernando Alonsót az Ausztrál Nagydíj után

Mint beszámoltunk róla, látványos balesettel ért véget a 2024-es F1-es Ausztrál Nagydíj, melynek utolsó előtti körében a Mercedes pilótája, George Russel bukott óriásit. Az élő közvetítésben annyit lehetett látni, hogy a Russell előtt autózó Fernando Alonso a szokásosnál jobban belassul a hatos kanyar előtt, az őt üldöző mercedeses autója pedig a turbulens levegőtől kissé megbicsaklik, balra lódul, végül a kavicságyon keresztülszánkázva kitört hátsó kerekekkel a védőfalról visszacsapódik a pályára. 

A stewardok „potenciálisan veszélyes vezetés” miatt 20 másodperces időbüntetést szabtak ki a spanyolra, miután a versenyt követően beidézték és meghallgatták őt a versenyirányítás irodájában. Alonso úgy nyilatkozott, a hatos kanyar előtt tudatosan próbált más ívet választani, egy korábbi féktávval a jobb kigyorsítás érdekében. Az esettel kapcsolatban Russellt is meghallgatták, aki váratlannak titulálta Alonso megoldását, mert így túl hirtelen esett a spanyol nyakába, a turbulens levegőben váratlanul tapadást veszítve. Ez a két nyilatkozat szolgált végül a büntetés alapjául. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2024/03/24/ausztral-nagydij-f1-fernando-alonso-buntetes-potencialisan-veszelyes-vezetes/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Franciaországban született meg Babos Tímea 25. trófeája párosban

A magyar-orosz duó, amelyet a második helyen emeltek ki a szervezők, a vasárnapi döntőben 6:3, …