2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Suhajda Szilárd halad a Mount Everest csúcsa felé

Suhajda Szilárd halad a Mount Everest csúcsa felé

Az első két hétben az expedíció első fázisa, az úgynevezett előakklimatizáció zajlott, amely során 4400 és 5800 méteres magasság között edzett a sportoló, majd az előzetes terveknek megfelelően, április 18-án érkezett meg az alaptáborba – közölték a túra szervezői az MTI-vel.

Jelenleg a Mount Everesten történő akklimatizálódás zajlik, melynek keretében a hegymászó hozzászoktatja szervezetét a ritka levegőhöz, valamint táborláncot épít ki a hegyen.

A táborok kiépítését a sportoló önállóan végzi, minden szükséges felszerelését önerőből viszi fel a hegyre, az alaptábor felett teljesen saját erejére van utalva.

Az első akklimatizációs kör április 24-én kezdődött.

Éjszakák hét kilométeres magasságban

A hegymászó beszámolója szerint két éjszakát töltött 6400 méteren, valamint érintette a 6700 méter fölötti magasságot is, amely a Lhoce-fal peremhasadékát jelenti. A hétfői néhány órás vihart leszámítva minden zökkenőmentesen zajlott.

Egy-egy új magasság elérése során jellemző a kellemetlen éjszakai közérzet, így az alváshiány is, de az alaptáborban most lesz pár napja kipihenni magát.

A Khumbu-jégesés útvonaláról úgy tudja, hogy hosszabb a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/04/27/suhajda-szilar-hegymaszas-hegymaszo-mount-everest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jaramában írt autósport-történelmet Kiss Norbert „százados”

Csapatának beszámolója szerint a Révész Racing versenyzője – aki már a múlt héten bebiztosította ötödik …