2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sportági csillag ragyogott Kazincbarcikán: Cavendish nyerte a sprintbefutót

Hirdetés

Sportági csillag ragyogott Kazincbarcikán: Cavendish nyerte a sprintbefutót

Csütörtökön a Tokaj és Kazincbarcika közötti 162 kilométeres táv várt a mezőnyre, a nyitónaphoz képest háromszoros, 1023 méter szintemelkedéssel – számolt be a történtekről összefoglalójában a Magyar Távirati Iroda. Erdőbényén és Tardonán hegyi hajrát, Szikszón, Edelényben és Kazincbarcikán gyorsasági részhajrát rendeztek, majd utóbbi város körül egy kört tett meg a mezőny.

Verőfényes napsütésben került sor a rajtra a tokaji Fesztiválkatlanból 117 versenyző részvételével, ketten nem tudták vállalni az indulást előző napi sérüléseik miatt. Spinning kerékpárokat tekerők szurkolók mellett óvodáscsoport is üdvözölte a távnak nekivágó kerékpárosokat, a korábbi világbajnok Mark Cavendish egy rajongója pedig brit zászlóval, kedvencét ábrázoló pólóban nézte meg az indulást. Encsen óriási magyar zászló és szép számú szurkoló üdvözölte a bringásokat, Kazincbarcikán pedig valóságos tömeg látogatott ki az utak mellé.

A győztes brit Marc Cavendish, az Astana Qazaqstan csapat versenyzője a célban a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, 162 kilométeres Tokaj-Kazincbarcika közötti szakaszán, Kazincbarcikán 2024. május 9-én.

Hirdetés

A győztes brit Marc Cavendish, az Astana Qazaqstan csapat versenyzője a célban a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, 162 kilométeres Tokaj-Kazincbarcika közötti szakaszán, Kazincbarcikán 2024. május 9-én.

Fotó: Derencsényi István / MTI

Négyfős szökevénycsoport tekert el három percre, benne Istlstekker Zsolttal, az összetett legjobb magyarjaként fehér trikós Rózsa Balázs csapattársával (Epronex-Hungary). Az első két órában nyugodt, 42 kilométer per órás volt az átlagsebesség, a négyfős élbolyból az elmúlt napot is szökésben töltő cseh Martin Voltr gyűjtögetett időjóváírást, egy részhajránál második volt, egyet pedig megnyert Istlstekker is, ezzel átvette a fehér trikót. Azt elmondta, nem számítottak ilyen nagy szélre erre a napra, ez nem esett jól az egész napos szökés alatt.

„A cél az volt, hogy valamilyen formában csapaton belül tartsuk a fehér trikót, és bár a hegyi trikó jobban izgatta a fantáziámat, sajnos az nem jött össze” – fejtette ki az Epronex-Hungary kerékpárosa, aki ebben az elszámolásban is gyűjtött pontokat. Elárulta: csapata is folyamatosan a fülére mondta, hogy hol tart a jóváírásokkal, és ő maga is számolta ezt. Előre tekintve úgy fogalmazott, nagyon kis esélyt lát a fehér trikó megtartására, de mindent meg fog tenni érte.

A hazaérésre a szökevényeknek nem volt esélyük, a sprintercsapatok vonatai vezette mezőny fokozatosan gyorsulva utolérte őket, hogy a technikás, az utolsó métereken emelkedő kazincbarcikai befutón döntse el az elsőség […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2024/05/10/kerekpar-tour-de-hongrie-mark-cavendish-martin-voltr/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bejelentették a Bayern München új vezetőedzőjét

A legutóbbi Bundesliga-idényben mindössze a harmadik helyen záró Bayern München hivatalos honlapján számolt be a …