2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Spanyolul lehet anyázni az ellenfelet?

Hirdetés

Spanyolul lehet anyázni az ellenfelet?

A koronavírus idején elnéptelenedett stadionokban még a légy zümmögését is meghallani, hát még a játék hevében elhangzott, olykor a nyomdafestéket is kevésbé tűrő indulatkitöréseket. Mint ahogy a Barcelona–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsén is történt, a Camp Nouban, ahol a franciák 41-re legyőzték a szebb napokat látott katalánokat. 

Mivel Messiék rosszul tűrték a megaláztatást – két év leforgása alatt már nem az elsőt, gondoljunk csak a Romától, illetve a Juventustól elszenvedett 30-ás zakókra, a Liverpool elleni 04-re, vagy a Bayern München elleni 2–8-ra –, itt-ott elpattant a húr, ahogy arról már a világsajtó is beszámolt. Például a csapatkapitány Gerard Piqué és a Barca francia csatára, Antoine Griezmann között lezajlott purparléról. Íme:

Piqué: “Una puta posesión larga, ¡joder!”

Hirdetés

Griezmann: “Tranquilo, deja de gritar, la concha de su madre…”

Piqué: “No, la concha de su madre tú, que estamos sufriendo y estamos corriendo como locos…”

Magyarul:

Piqué: „Próbáljuk már megtartani azt a kib…tt labdát, b… meg!”

Griezmann: „Nyugi, ne ordíts, az anyád p…ját!”

Piqué: „Nem, a te anyád p…ját! Csak szenvedünk és futkározunk, mint a bolondok…”

De történt ezen a mérkőzésen még más is. Miután  Sergino Gianni Dest  szabálytalankodott Kylian Mbappéval, a meccsen három gólt szerző szupersztár beszólt az amerikainak: „No me toques!” Így, spanyolul. Ami annyit tesz: „Ne érj hozzám!” Erre Jordi Alba a fiatal jobbhátvéd segítségére sietett: „Te ha pedido perdón. Eres un agrandao. Eres un agrandao.” Azaz: „Bocsánatot kért tőled! Nagyképű vagy, nagyképű vagy!” Mbappé azonnal túlreagálta Jordi Alba szavait: „En la calle yo te mato…” Vagyis: „Odakint az utcán megöllek!” No, erre már Piqué is beleavatkozott: „A quién vas a matar tú? A quién vas a matar tú?” Magyarul: „Kit fogsz te megölni?  Kit fogsz te megölni?”

Gerard Piqué (FC Barcelona) bemelegítés közben az FC Barcelona - Paris Saint-Germain UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 2021. február 16-án.

Fotó: David Ramos / Getty Images Hungary

Az egészben az a legszebb, hogy Mbappé francia (apja kameruni, anyja algériai származású), soha az életben nem játszott spanyol nyelvterületen. Dest amerikai, de Hollandiában született holland anya és amerikai apa fiaként. Griezmann is francia, apai ágon német, anyain portugál felmenőkkel, de tény és való, hogy fiatal korában a Real Sociedadban futballozott, most meg a Barcelonában. Viszont Mbappé és Griezmann is spanyolul káromkodott, sőt, utóbbi egyenesen la plata-i (argentin és uruguayi) tájszólásban, hiszen a „concha de tu madre” […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/bl/2021/02/19/pique-griezmann-mbappe-karomkodas-spanyol-nyelv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvédte címét a Pénzügyőr, Jókay Zoltán tizedszer a csúcson

Megvédte címét a Pénzügyőr, Jókay Zoltán tizedszer a csúcson

Hat év után tért vissza Budapestre a röplabdázók Magyar Kupa-döntője: 2015-ban a Fáy utcában a …