2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Spanyolország az újonc kiütésével jelentkezett be végleg az Európa-bajnoki címre

Hirdetés

Spanyolország az újonc kiütésével jelentkezett be végleg az Európa-bajnoki címre

Ha lehetett olyat mondani a spanyol–grúz-nyolcaddöntő előtt, hogy a mezőny versenyben lévő legerősebb és leggyengébb csapata találkozott vasárnap este Kölnben, akkor minden bizonnyal pontos jelzőt találtunk az összecsapásra. A spanyolok a csoportkör legmeggyőzőbb teljesítményével jutottak tovább, háromból három győzelemmel, kapott gól nélkül, az Eb-újonc Grúzia pedig az utolsó körben, Portugáliát bravúrosan legyőzve kvalifikált a legjobb 16-ba. Az előzetes esélyek alapján a legegyoldalúbb nyolcaddöntő várt ránk. 

A spanyol csapat rögtön a kezdőrúgás után felért a grúz kapu elé, a bal oldalról érkező beadást még éppen ki tudták vágni Morata elől. A labda azonban maradt a spanyoloknál, Fabián Ruiz vállalkozott lövésre középről, a tizenhatos előteréből, de próbálkozását blokkolták. Nem maradtak annyiban a spanyol rohamok, a jobb szélen épült a támadás, majd Carvajal adta be a labdát, Pedri pedig becsúszva tudott beleérni, és a kapu irányába terelni a labdát. Mamardasvili könnyen védett. A 10. percben viszont nagyobb bravúrra volt szükség a grúz kapustól: Nico Williams bal oldali szöglete után Carvajal öt méterről érkező fejesét bravúrral védte Mamardasvili. 14

Hirdetés

Galéria: Spanyolország Grúzia 2024. 06. 30.Fotó: Edith Geuppert – GES Sportfoto / Getty Images Hungary

Ám ekkor érkezett a hidegzuhany a spanyolok számára: elcsúszott a védekezés, nem volt megfelelő a kommunikáció, a grúzok pedig először lépték át a felezővonalat, és megszerezték a vezetést! Mikautadze remekül tartotta meg a labdát, indította a jobb szélen Kakabdazét, aki tökéletesen ívelt középre, és a Kvarachelia elől menteni igyekvő Le Normand combjáról saját kapujába pattant a labda, 0–1! Ez volt egyébként az első gól, amit a spanyol válogatott kapott a kontinenstornán.

A grúzok vezető gólja után tovább rohamoztak a spanyolok: Mamardasvili ezúttal Fabián Ruiz bal alsóba tartó lövését hárította. Ezt követően Pedri lőhetett a tizenhatos előteréből, középről 18 méterről, de csúnyán fölé vágta a labdát, ezúttal nem volt szükség Mamardasvilire. Eközben viszont nagyon kellett figyelni a grúz kontrákra is, mert amint labdához jutottak, rögtön megiramodtak, állva hagyva a spanyol védelmet. Remek mérkőzést láthattunk. 

A félidő végéhez közeledve egyre nagyobb volt a spanyol mezőnyfölény, amelyet végül nem bírt ki Georgia: a 38. percben Nico Williams jól vette le a labdát, 14 méterről lőtt, Mamardasvili védett.

Egy perccel később viszont már tehetetlen volt, Rodri a tizenhatos előteréből nagy erejű, lapos lövést eresztett meg, egyenesen a bal alsó sarokba, 1–1! 

Így döntetlennel vonultak pihenőre a felek. Az első félidő remek iramú volt, csak kapkodtuk a fejünket, annyi helyzet, lehetőség alakult ki – többnyire a spanyolok előtt – mégis életben voltak még a grúz remények.

A folytatásban néhány másodperc alatt rögtön helyzetbe kerültek a spanyolok: Morata sarkazása után Fabián Ruiz lőtt kapu mellé, fölé.

Majd a másik kapu előtt alakult ki bonyodalom: a grúzok villámléptű támadója, Kvarachelia remekül ismerte fel a helyzetet, a labdaszerzést követően még saját térfeléről észrevette, hogy Unai Simón bőven kint állt kapujából, félpályáról kapura emelt, de a labda kicsivel a célterület mellé szállt, hatalmas gól lett volna. Ezt követően a másik oldalon Lamine Yamalt vágták fel a tizenhatos előterében, a veszélyes helyről járó szabadrúgást maga a sértett végezte el, de Mamardasvili kitolta a labdát.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/30/europa-bajnoksag-2024-nyolcaddonto-spanyolorszag-gruzia-osszefoglalo-koln/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Michael Phelps: Kicsit edzenék, és 39 évesen is hazavágnám a világot 200 vegyesen

Michael Phelps pénteken a Pat McAfee Show vendége volt. Az apropót az adta, hogy az …