2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sosem gondoltam, hogy ilyen érzéseket vált ki belőlem a kislányom

Hirdetés

Sosem gondoltam, hogy ilyen érzéseket vált ki belőlem a kislányom

Hatodszor is magyar bajnok lett, a válogatottal hibátlan mérleggel nyertek B csoportos Európa-bajnokságot. Kijelenthető, hogy ez volt pályafutásának eddig legjobb éve?

Ezt a kérdést én is feltettem magamnak az idei utolsó meccsünk után, és pontosan magamnak sem tudtam megválaszolni, mert kettősség volt bennem ezzel kapcsolatban. Egyfelől idén minden összejött klub- és csapatszinten is, ami óriási öröm, viszont egyértelműen látszódott a játékomon, hogy a bő másfél éves kihagyás nem tűnt el nyom nélkül, emiatt sokszor azt éreztem – főleg a bajnokság alatt –, hogy nem tudom hozni azt a teljesítményt, amit elvárok magamtól, és amivel igazán tudom segíteni a csapatot. Idő kellett, hogy elfogadjam, hogy ez egy ilyen év, és hogy türelmesnek kell lennem magammal szemben, és a végére érezhetően össze is állt a játékom. Végül bajnokok lettünk és feljutottunk, úgyhogy arra jutottam, mindent egybevetve imádtam ezt az évet.

Melyik volt a legnehezebb meccs, és mikor érezte először, hogy meglesz a feljutás?

Hirdetés

A Belgium elleni mérkőzés nagyon nehéz volt minden szempontból. Aznap repültünk hajnalban, átvettük a szállást, és onnan mentünk a meccsre, így közel sem voltunk a legélesebbek, de kiharcoltuk a győzelmet. Mivel előzetesen a spanyolokat és őket gondoltuk a legerősebbnek, ezért az első két győzelem után éreztük, hogy innentől már tényleg csak rajtunk múlik. Hozzáteszem nem volt baj, hogy Törökországba már a biztos feljutóként mentünk ki, mert az aznapi repülés biztosan nem tartozik majd a kedvenceim közé, még ha alapvetően felejthetetlen élmény 50 emberrel együtt utazni egy válogatott meccsre.

Alig több mint hat éve a budapesti Építők pályáján szurkolhattunk a magyar válogatott első meccsén. Nagy utat tett meg a kezdetektől a csapat és ön is, hiszen az első játékból mindjárt egy cseh safety [amikor az irányítót labdával együtt saját célterületén belül szerelik, így a védelem két pontot szerez] és végül 26–7-es vereség jött össze, majd a szerbiai Eb-selejtező 56–0-s zakója következett, hogy ezután sorra jöjjenek a sikerek, az utolsó meccsen pedig tökéletes keretes szerkezetként a végjátékban szerzett touchdownjával lett meg a győzelem és a hibátlan mérleg. Milyen volt ez az út a válogatottban? Melyek voltak a kedvenc jelenetei, és melyek azok, amiket legszívesebben elfelejtene?

Már olyan rég volt, hogy szinte el is felejtettem a kezdeti nehézségeket, főleg a szerbek elleni meccset. Az az a fajta vereség volt, amit tényleg el kellett felejteni, mert abból tanulni nem lehet. Utána jött egy stratégiai váltás a szövetség részéről, elkezdték újragondolni az egész válogatott koncepcióját. Játszottunk barátságos meccseket, megszereztük első győzelmünket Lengyelország ellen, majd megnyertük a Three Nations Cupot, legyőzve a cseheket is, ami új impulzust adott: elhittük, hogy egy polccal feljebb is van esélyünk.

A mostani veretlen B csoportos Eb pedig megerősített mindenkit, jó úton vagyunk. Sosem fogom elfelejteni az első győztes meccsünket, ahogy az első, telt házas összecsapásunkat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ha a rengeteg közös élmény mellett van valami egyéni, amit el fogok tenni magamnak örökre, akkor az a törökök elleni győzelmet hozó támadássorozat.Korábban volt ilyen a lengyelek ellen is, ezt a mostanit mégis másképp éltem meg.

Évek óta találkozhatunk önnel a Sport Televízió, majd tavaly ősz óta az Aréna4 NFL-közvetítései során. Melyik volt a kedvenc tudósítói élmény?

Mindegyikben volt valami különleges. Az első Super Bowlomra szinte gyerekként mentem, aki tátott szájjal nézett mindenre és mindenkire. A másodikra már felkészültebben, konkrét elképzeléssel, mit szeretnék megvalósítani a döntő hete alatt. A harmadikra pedig már úgy mentem ki, hogy a lehető legjobban élvezzem, nem rástresszelve arra, ha valami másképp alakul. Tavaly […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/12/19/bencsics-mark-magyar-valogatott-budapest-wolves-amerikai-futball-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 ezer dollárt fizetett volna csapata, ha diliházba vonul

200 ezer dollárt fizetett volna csapata, ha diliházba vonul

A remek képességű, ugyanakkor az elmúlt években rendre a balhéival feltűnő Brown a Jets elleni …