2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Hirdetés

Sorsdöntő évek elé néznek vb-ezüstöt nyerő kéziseink

Golovin Vlagyimir: Előjöttek szép emlékek

Mennyire fogta el a nosztalgia a magyar–norvég vb-döntőt figyelve?

Nem is igazán a mérkőzésen, hanem már a párosítás kialakulásakor jöttek elő a szép emlékek. Bíztam benne, hogy a mostani csapat is megismétli azt a bravúrt, amit nekünk sikerült végrehajtani, de sajnos nem jött össze. Ettől függetlenül büszkék lehetünk a lányokra, nagyszerűen játszottak a tornán. Az utolsó három meccset láttam élőben, amely tükrözte a tudásukat, ha csapatként voltak is hullámvölgyek, mindig volt egy-egy remek egyéni teljesítmény, amely átlendítette a holtponton az együttest. Az elődöntőben tetszett a leginkább a csapat játéka, a svédek ellen nyolc góllal megnyert összecsapáson mindenki emberfeletti teljesítményt nyújtott.

Mi a legnagyobb különbség és hasonlóság a 2018-ban ön által vezetett, és a mostani csapat között?

Hirdetés

Nem lehet összehasonlítani a két válogatottat, hiszen más struktúra és más taktika volt jellemző ránk és a mostani csapatra. Most sokszor akár három irányító is a pályán volt, így a betöréseken és a beállók megjátszásán volt a hangsúly, míg nálunk inkább az átlövések domináltak, valamint a védekezésből való gyors indítások és lerohanások. Ezt egy picit hiányoltam az idei világbajnokságon, de a stratégia kidolgozása a mindenkori szakmai stáb feladata, így biztosan az erőviszonyokhoz mérten, a legoptimálisabbat választották ki.

Sorozatban kétszer játszott világbajnoki döntőt az U20-as női kéziválogatott. Messzemenő következtetéseket le lehet ebből vonni?

Ez a korosztály nagyon sikeres, rendre érmeket hoz a világversenyekről, legyen szó Európa-, vagy világbajnokságról. De az utánpótlás és a felnőtt kézilabda teljesen más világ, mindenhol vannak tehetségek, az azonban majd a következő években derül ki, hogy ki az, aki a korosztályos terhelések után a „nagyok” között is folyamatosan jó teljesítményre képes.

Golovin Vlagyimir

Golovin Vlagyimir

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Felnőtt szövetségi kapitányként vannak olyan játékosok, akiket kifejezetten abból a célból figyelt, hogy hamarosan a nagyválogatottba is lehetőséget kapjanak a bizonyításra?

Jópáran vannak, akiket figyelek, Kajdon Blanka korábban már meghívást is kapott az összetartásra, Farkas Johanna is nagy tehetség, így hosszú távon irányitóposzton el leszünk látva. De ahogy az imént is mondtam, korai még bárminemű feltételezés, ennek a korosztálynak most jön az az időszak, amikor kiöregednek a juniorok közül és egyre inkább meg kell vetni a lábukat a saját csapatukban. Szerencsére a legtöbben már most az NB I-ben játszanak, a válogatott ajtaja pedig mindenki előtt nyitva áll, aki a teljesítményével rászolgál rá, hogy belépjen rajta. 

Ifj. Kiss Szilárd: Most már büszkeséget érzek

Néhány nap elteltével lehet már örülni annak, hogy bár az aranyérmet nem sikerült megnyerni, a világ második legjobb csapatának az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/07/05/junior-vilagbajnoksag-ezusterem-golovin-vlagyimir-kiss-szilard/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

A 2022/23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi …