2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Soroksáron szerezte meg első őszi győzelmét a Kazincbarcika

Soroksáron szerezte meg első őszi győzelmét a Kazincbarcika

 


SOROKSÁR–KAZINCBARCIKA 0–2 (0–1)
Szamosi Mihály Sporttelep, 400
néző. Vezeti: Zám Zsolt (Bede Tamás, Hofbauer Roland)
SOROKSÁR:
Varga Á. Bene M., Gengeliczki, Valencsik, Pászka Huszák (Erdélyi, 46.), Gyömbér Orosz M., Derekas, Szerető (Gárdos, 73.) Lovrencsics B. (Korozmán, 46.)
Vezetőedző: Lipcsei Péter
KAZINCBARCIKA: Horváth L. Majzik, Szűcs K., Fótyik, Mikló Heil, Krausz Oldal (Korbély, 68.), Toma, Kovác (Tóth L., 83.) Bereczki (Németh T., 59.)
Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Szűcs K (0–1) a 26., Kovác (02) a 75. percben

ÖSSZEFOGLALÓ

Jól kezdett a hazai együttes, Orosz Márk és Lovrencsics Balázs rendkívül agilisen futballozva többször zavarba hozta a vendégek bal oldali védelmét. Negyedóra elteltével megnyugodott a Kazincbarcika, s kihasználva Gengeliczki Gergőék bizonytalankodását, egyre több veszélyt jelentett Varga Ádám kapujára. Bár a hazaiak ifjú kapuvédője többször is bravúrral mentett, a 26. percben már ő sem tudott segíteni, az előrehúzódó Szűcs Kornél két lépésről a hálóba passzírozta a labdát. Ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Soroksár, ám hiába érkeztek menetrendszerűen Pászka Lóránd jobbnál jobb beadásai a kapu elé, a hazai támadók rendre lemaradtak, így Horváth Lászlónak nem akadt igazi védenivalója a szünetig.

Nem keltett különösebb meglepetést, hogy elégedetlen volt az első félidőben látottakkal Lipcsei Péter,, aki kettőt is cserélt a szünetben. Nagy lendülettel vetették magukat a folytatásba a sárga-feketék, és hamar egyenlíthettek is volna, de Szerető Krisztofer kihagyta a ziccerét. Ahogy telt az idő és nem jött a gól, úgy lett egyre idegesebb a vendéglátó. A Kazincbarcika remekül megszervezett védelme nagyon stabilan állt a lábán, kontráiban pedig rendre benne volt a gólveszély. A hajrá kezdetén aztán Alen Kovác nagyon higgadt megoldást választva kettőre növelte csapata előnyét, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

70. perc: Valencsik a felezővonalnál szabályosan becsúszva elrúgta a labdát Toma elől, a játékvezető azonban faultnak minősítette és sárga lappal büntette a hazaiak védőjét. Sőt, a reklamáló Milovanovics Dejan, a Soroksár asszisztens edzője is sárgát kapott, miután túl hevesen reklamált.

67. perc: Újabb kazincbarcikai csere: Oldal Tibor helyére Korbély Kristóf érkezett.

66. perc: Derekas letalpalta Oldal Tibort a vendégek tizenhatosánál, villant a sárga.

 64. perc: Erdélyi kapott labdát a kapunak háttal állva, a jobbösszekötő helyén, lerázta magáról Fótyikot, majd10 méterről, félfordulatból lőtt, a labda Horváh László ölében halt el.

59. perc: Cserél a Kazincbarcika: az elfáradó Bereczki Dániel helyére Németh Tamás érkezett.

52. perc: Egyenlítési alkalmat szalasztott el a Soroksár! Orosz Márkot nem tudták feltartóztatni a barcikai védők, a felezővonaltól indulva egészen a tizenhatos vonaláig cselezte magát, remekül tálalt a balösszekötő helyén egyedül érkező Szerető elé, aki azonban 10 méterről gyengén lőtt, Horváth László pedig vetődve hárított.

51. perc: Fótyik röviden mentett a tizenhatos vonalán, a labda éppen Derekas elé került, aki 22 méterről, középről csúnyán a kapu fölé bombázott.

48. perc: Oldal játszotta el a tizenhatoson belül, hogy akasztották, a műesést sárga lappal jutalmazta a játékvezető.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt Lipcsei Péter: Lovrencsics Balázs helyére Erdélyi Lászlót, Huszák Tamás helyére Korozmán Kevint küldte pályára. 

Vége az első félidőnek.

Zám Zsolt játékvezető egy perc hosszabbítást rendelt el.

41. perc: Alen Kovác kapott egy meredek indítást a felezővonalról indulva, bevitte három védő közé, ám beszorult a talpa alá a labda, s végül Gengeliczki a tizenhatos jobb sarkánál tisztázni tudott.

A gól óta nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Soroksár, időnként percekre a kapuja elő szorítja vendégeit, de hiába lövöldözi be remekül a bal oldali vonal mellől Pászka Lóránd a labdákat,a  belsők rendre késve érkeznek.

30. perc: Szerető a balösszekötő helyéről kanyarított szabadrúgást a hosszú sarok irányába, irányába, érkezett Orosz Márk, ám fejese centikkel elkerülte a jobb alsót.

26. perc: Óriási tűzijáték a soroksári kapu előtt, Krausz bal oldalról középre fejelt labdájából már Bereczki is gólt szerezhetett volna, de 3 méteres lövését óriási bravúrral hárított a gólvonalon Varga Ádám, a kipattanóra azonban Szűcs érkezett a leghamarabb és a bal kapufánál, 2 lépésről a hálóba bombázott, 01.

Zám Zsolt játékvezető egészségügyi szünetet rendelt el.

23. perc: Gengeliczki a kaputól 8 méterre röviden gurított haza, Alen Kovác közbelépett, de nem tudta elpöckölni a labdát a remek tempóban kivetődő Varga Ádám alatt.

21. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki: Bereczki bal oldali szöglete átszállt a hosszú kapufához, Varga Ádám csúnyán alálépett, így Oldal kapura fejelhetett, ám túlságosan is a földre b bólintotta a labdát és Gengeliczki a gólvonalról menteni tudott.

19. perc: Majzik a jobb oldali vonal mellől ívelt át a hosszúra, Bereczki a kaputól 10 méterre levette, megforgatta Bene Marcellt, ám kisodródott, csak vissza tudta lőni a labdát az ötösre, ahonnan aztán mentettek a hazai védők.

16. perc: Orosz Márk bal oldali szögletét a hosszú oldalon Valencsik tisztán fejelhette volna kapura, ám rossz tempóban érkezett a beadásra és csak fejtetővel érte el a labdát.

10. perc: Aktív a hazai jobb oldal, Orosz Márk beadását a hosszún érkező Szerető elől Oldal fejelte ki az utolsó pillanatban.

8. perc: Lovrencsics ezúttal a jobb oldali alapvonalról emelt a hosszú sarok irányába, Szerető visszafejelte, érkezett Huszák, de az ötösön blokkolták perdítését.

7. perc: Majzik kanyarította veszélyesen a kapu elé a labdát a jobb oldalról, de az ötös rövid sarkáról Valencsik kivágta.

2. perc: Lovrencsics Balázs az ötös jobb sarkáról passzolta középre a labdát, de Derekas nem találta el a kaput.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak szokásos sárga-fekete szerelésükben, a vendégek tiszta kékben léptek pályára.

Ilyen-olyan beosztásban igazán ismert futballisták, szakemberek verődtek össze a lelátón. A találkozó ellenőre Váczi Dénes, a játékvezetőket Juhos Attila felügyeli. Dzurják József, Szűcs Mihály vagy éppen Telek András ugyanúgy kíváncsi a találkozóra, mint az NB I-ben korábban az MTK-t dirigáló Lucsánszky Tamás.

Köztudott az egykori Fradi-ikon, a Soroksár SC jelenlegi vezetőedzője, Lipcsei Péter kazincbarcikai kötődése. Így számára mindig különleges alkalomnak számít, mikor földijei ellen irányítja csapatát. Először a 2012–2013-as szezonban volt erre példa, még a kis-Fradi szakvezetőjeként állt szemben a borsodiakkal. Aztán 2017 nyara óta már a főváros XXIII. kerületének gárdáját dirigálja. Mikor három éve helyet foglalt a soroksári kispadon, ugyan úgy Vitelki Zoltán vezetésével érkezett a barcikai együttes a Szamosi Mihály Sporttelepre, mint ma. Igaz, a kék-sárgák szakvezetője mielőtt néhány hete visszatért a Vegyészhez megfordult már a Budafok, a Mezőkövesd II és a Loki kispadján is.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Két óra múlva megtudjuk, hogy megszerzi-e második hazai győzelmét a Soroksár a még nyeretlen Kazincbarcika ellen. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-soroksar-kazincbarcika-2779359

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint valószínűleg az idei év végén nem …