2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Siralmas fizikai állapot, szétszedték a magyar kéziválogatottat a svédek

Hirdetés

Siralmas fizikai állapot, szétszedték a magyar kéziválogatottat a svédek

Három nap pihenő, és egy pozitívumokat is magában hordozó, Dánia elleni szoros vereség után lépett pályára a magyar női kézilabda-válogatott Svédország ellen, amely két nappal a mieinkkel szembeni összecsapás előtt rendkívül nagy iramú, élet-halál mérkőzést vívott Norvégia ellen, és végül 25–23-ra alulmaradt.

A magyar válogatottnál elmondták, hogy kifejezetten jól jött már a hosszabb pihenőidőszak, és előzetesen még abban is bizakodhattunk, hogy a skandináv derbi után fáradtabb, és az elődöntőt nagy eséllyel bukó, ezáltal kevésbé motivált svédek ellen lehet esély a meglepetésre.

A keretben ezúttal csak egy változás történt, ami azt is jelzi, hogy valószínűleg Golovin Vlagyimir is elkezdte ezeket a húzásait jobban igazítani az aktuális eseményekhez. Az előző mérkőzéshez hasonlóan Szemerey Zsófi volt az egyik kimaradó, az irányító Tóth Eszter helyére pedig beálló posztra érkezett Pásztor Noémi.

Jó kezdés, de 20 perc után megint elengedtük az ellenfelet

Gyors gólváltással indítottak a csapatok, Svédország a mérkőzés elején 4–1-re is ellépett, azonban a két hibával kezdő Klujber Katrin góljaival, valamint Vámos Petra és Kuczora Csenge betöréseivel gyorsan visszakapaszkodott a nemzeti csapat, és előbb kiegyenlített, majd 5–4-nél át is vette a vezetést.

Hirdetés

A kapusteljesítmény sem az ellenfélnél, sem nálunk nem volt magas szintű, ebben azonban kiemelt szerepe volt annak, hogy

a magyar válogatott nagyon jól támadta az egyes és kettes közötti területeket, míg a svédek rendezetlen védelem ellen, valamint beállóból is sok gólt szereztek.

Azonban míg az ellenfél rendre megtalálta a Győrben játszó Linn Blohmot, addig nálunk Füzi-Tóvizi Petra gólja után szinte észrevehetetlenek maradtak a beállók. Azt viszont sikerült megtanulni a dánok elleni összecsapásból, hogy a skandinávok inkább kettes külsőn engedik be az átlövőket, és a szélekre jobban figyelnek.

Az így kialakuló nagy területeket a svéd egyesek és kettesek között nagyon jól sikerült kihasználni, a magyar válogatott a mérkőzés során 8 betörésgólt szerzett 11 próbálkozásból, bár ebből a másik oldalon sem volt hiány. Amellett, hogy Linn Blohm, valamint Anna Lagerquist is elképesztő munkát végzett és gólokat lőtt beállóból, a ketteseknél, főleg a védelem bal oldalán nagyon sokszor lőttek ziccert az ellenfél játékosai.

9–8-as magyar vezetésnél a svéd szövetségi kapitány, Tomas Axnér időt kért, majd a mérkőzés irányítását nem sokkal ezután átvette Svédország. A védekezésük egyértelműen felkeményedett, és a montenegrói játékvezetők sokszor engedtek el kérdéses szituációkat. Igaz, ezeket konzekvensen fújták, és mindkét oldalon hasonló döntéseket hoztak.

Egy olyan játékelem volt, amit a svédeknél nem fújtak be, míg a mi támadásainknál igen: a belemenés.

Ezen kívül azonban következetesen vezették a mérkőzést, és egyáltalán nem jelentettek végeredményt befolyásoló tényezőt.

10–9-nél utoljára vezetett a találkozó során a magyar csapat, majd egy 4–0-s sorozattal a svéd válogatott megfordította a mérkőzést, és ezt az eredményt sokáig tartották is. A félidőre végül 18–15-ös hátránnyal fordulhatott a magyar együttes.

Szétfutottak minket a svédek

A második játékrész idején még az elején sikerült visszajönni egy gólra 19–18-nál, azonban ezt követően rengeteg technikai hibát vétett a magyar válogatott. Összesen 16 labdát adtunk el a mérkőzés során.

A kettesek ezúttal sem voltak a helyükön, amit Jamina Roberts használt ki többször is kíméletlenül, majd Albek Anna beállása után a hármasainkkal is azt csinált, amit akart. Ami kifejezetten bosszantó volt, hogy

jóval több pihenőidő után is sokkal jobban fáradt a magyar válogatott, mint az ellenfél, a kipattanókra jellemzően a svédek értek oda, és a gyors támadásaikkal a mérkőzés vége felé már nem tudott mit kezdeni a magyar védelem, sokszor még rendeződni sem sikerült.

A játékrész közepén Albek Annát küldhették volna ki piros lappal a játékvezetők, miután arcon találta Kristin Thorleifsdóttirt, azonban megúszta kétperces kiállítással, ami már a második volt neki. Albek egyébként játékperceihez mérten az egyik leginkább büntetett játékos az Európa-bajnokságon, ami természetesen nem annak köszönhető, hogy kiváltképp brutális védő lenne, hanem annak, hogy nem tudja felvenni a nemzetközi mezőny ritmusát, és emiatt sokszor elkésik.

Albek Anna a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Svédország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én

Albek Anna a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország – Svédország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A montenegrói játékvezető páros azonban ebben a tekintetben is következetes volt, hiszen nem sokkal később Linn Blohm osztott ki egy könyököst […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/11/15/noi-kezilabda-europa-bajnoksag-elemzes-magyarorszag-svedorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gakpo továbbra is megállíthatatlan, Hollandia csoportgyőztes

Gakpo továbbra is megállíthatatlan, Hollandia csoportgyőztes

A hollandok abban a tudatban várhatták a házigazda elleni találkozót, hogy ha nem kapnak ki, …