2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Senki nem számított rá: mégis berobbant a rettenthetetlen óriás

Hirdetés

Senki nem számított rá: mégis berobbant a rettenthetetlen óriás

A megannyi izgalmat, drámát, nem várt eseményt, és nézőponttól függően negatív vagy pozitív csalódást hozó 2022–2023-as NBA-alapszakasz egyik üde színfoltja volt Walker Kessler, aki újonc évében akkora hatást gyakorolt csapata játékára, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az egyik statisztikai mutató alapján olyannyira meghatározó volt Kessler jelenléte a parketten, hogy immár az NBA legjobb 40 játékosa között is helyet kaphatott egy aspektusban. De egyáltalán ki ez a 21 éves srác, és miért hasonlítják már tengerentúli szakértők a háromszoros Év védőjének választott Rudy Goberthez?

Onnan kezdődött az egész történet, hogy 2022 nyarán a Utah Jazz elcserélte két kulcsemberét, a háromszoros All Star-játékos és háromszor Év védője-díjazott Rudy Gobertet és Donovan Mithcellt annak érdekében, hogy új irányvonalat vegyen a franchise. Úgymond bevásároljon értékes draftcetlikből a következő játékosbörzékre, és fiatal játékosokkal alapozza meg a jövőt Salt Lake Cityben.

Természetesen ezt annak tudatában tették, hogy valószínűleg a következő pár évük nem arról fog szólni, hogy kiugró sikereket érjenek el, annál inkább a sportágon belül ismert tankolást kivitelezzék. 

De akármennyire meglepő lehet, nem feltétlen erről szólt a Jazz 2022–2023-as szezonja, sőt, sokáig még versenyben voltak a rájátszásért.

Hirdetés

Az előbb említett két szupersztárjuktól megváltak, és Gobertért a Minnesota Timberwolvestól bezsebeltek négy első körös draftcetlit, egy első körös cserelehetőséget, amelyhez hozzácsapták az újonc Walker Kessler, a veterán Malik Beasley, Patrick Beverley, Jarred Vanderbilt és Leandro Bolmero játékjogát. Akkor azonban még koránt sem gondolhatták, hogy a csomag legértékesebb része nem a négy első körös draftcetli, hanem bizony az újonc Walker Kessler lesz. Főleg úgy, hogy Kessler mindössze egy kiegészítő eleme volt az üzletnek, nem köré épült a csere.

Természetesen azt még egyelőre nem tudni, milyen játékosok kerülhetnek Salt Lake Citybe a jövőben a draftcetlikkel, azt viszont már biztosan tudjuk, hogy a 21 éves centerrel bizony aranyat talált a Jazz.

Olyannyira, hogy februárban már a hónap újoncává választották a hórihorgas centert, és az év legjobb elsőéves játékosa címért zajló versenyben is említették a nevét, de végül a harmadik helyen végzett. Ennek ellenére egy olyan csillag tűnt fel a világ legjobb kosárlabdaligájában, akitől kevesen várták, hogy ilyen rövid idő ekkora hatást gyakorol csapata játékára.

Walker Kessler középiskolai évei még a Georgia állambeli Woodward Academyben kezdődtek, ahol többek között öt blokkot átlagolt meccsenként, csapatát pedig állami bajnoki címig vezette. A középiskola után ötcsillagos tehetségként tartották számon, így a Duke, a Michigan, a Virginia és a Vanderbilt egyetemei is sorban álltak érte. Kessler azonban a North Carolina mellett tette le a voksát.

Rögtön első évében már beállított egy rekordot Észak-Karolinában: az ő nevéhez fűződött a North Carolina Egyetem történetének legtöbb blokkja egy mérkőzés alatt, ezekből egészen pontosan nyolcat jegyzett a Notre Dame elleni, 101–59-re megnyert meccsen. Második évét már az Auburn Egyetemen töltötte, ahol Kesslert a nemzet egyik legjobb dobásblokkójának tartották. Talán az sem lehetett véletlen, hogy beállította az Auburn egy szezonbeli blokkrekordját, sőt, az egyetemi bajnokságban vezette a blokkolt dobások listáját.

Nem kellett sok, félelmetes statisztikái után megválasztották az egyetemen az Év Védekező játékosának, majd beadta jelentkezését az nba 2022-es játékosbörzéjére.

Itt hozzá kell tenni, hogy nem kis kockázatot vállalt ezzel Kessler, mivel egy játékos csupán egyszer adhatja be jelentkezését a draftra, és ezáltal lemondott a fennmaradó egyetemi jogosultságáról is.

Kessler egyetemi évei alatt is félelmetes blokkoló volt

Kessler egyetemi évei alatt is félelmetes blokkoló volt

Fotó: Eakin Howard / Getty Images Hungary

A tavalyi játékosbörzén Kesslert végül az első kör 22. helyén hívta le a listáról a Memphis Grizzlies, majd rögtön tovább is passzolta a Minnesota Timberwolvesnak Tyty Washington és Jake LaRavia játékjogáért. Kesslernek azonban Minneapolisban sem volt sokáig maradása, mint az előbb említettük, a Rudy Gobert köré épülő hatalmas csomag részét képezte. Így végül áttette a székhelyét Salt Lake Citybe, ahol a Utah Jazz játékosaként kezdte a szezont.

Akkora elvárásokat azért nem közvetítettek felé, főleg úgy, hogy a Jazz abszolút egy olyan szezonra készült, ahol az elsődleges célként azt tűzték ki, hogy minél jobb pozíciót […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2023/04/28/kosarlabda-nba-walker-kessler-utah-jazz-ev-ujonca-jelolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kikapott az FTC, csak az alsóházban játszhat tovább a férfi póló BL-ben

Kikapott az FTC, csak az alsóházban játszhat tovább a férfi póló BL-ben

A torna első játéknapját kellemetlen közjáték zavarta meg: az időjárás tréfálta meg a szervezőket, a …