2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Schmitt Pál nyílt levélben cáfolja az UIPM-elnök állításait

Hirdetés

Schmitt Pál nyílt levélben cáfolja az UIPM-elnök állításait

Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, a Nemzet Sportolója, a Magyar Olimpiai Bizottságot 1989 és 2010 között irányító sportvezető, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak lassan 39 éve tagja, 1957 és 1959 között maga is öttusázott, jóllehet később párbajtőrben lett kétszeres olimpiai bajnok.

Schmitt megdöbbenéssel értesült a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) végrehajtó bizottságának november negyedikei döntéséről, amellyel törölte a lovaglást az öttusa versenyszámai közül anélkül, hogy előzetesen egyeztetett volna magukkal a versenyzőkkel – akiknek végső soron a bőrére megy a vásár – és a nemzeti szövetségekkel. Az indoklás a következő volt:

  • A sportág nem felel meg a NOB elvárásainak a nézettséget illetően (amit maguk a versenyzők cáfolnak)
  • A NOB állítólag megfenyegette az UIPM-et, hogyha nem törli a lovaglást, akkor a 2028-as Los Angeles-i olimpián már nem lesz öttusa.

Az UIPM végrehajtó bizottságának szinte suttyomban hozott határozata felbőszítette a világ öttusázóit, akik közül több mint hatszázan – beleértve megannyi olimpiai bajnokot – nyílt levélben követelik Klaus Schormann UIPM-elnök lemondását mondván, hogy a német sportvezető a sportág gyilkosa.

Hirdetés

Nos, Schmitt Pál maga is levelet küldött […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/18/schmitt-pal-nyilt-levelben-cafolja-az-uipm-elnok-fals-allitasait/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Más szint: kosárválogatottunknak esélye sem volt a tokiói ezüstérmes ellen

Más szint: kosárválogatottunknak esélye sem volt a tokiói ezüstérmes ellen

Hétfő este második mérkőzését játszotta a 2023-as világbajnokságra kvalifikáló sorozatban a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A …