2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Schäfer András tréfája új megvilágításba helyezte Neuer távolmaradását

Hirdetés

Schäfer András tréfája új megvilágításba helyezte Neuer távolmaradását

Túl van a lipcsei pályabejáráson a magyar labdarúgó-válogatott. A rövid terepszemlét követően pedig Marco Rossi szövetségi kapitány a héten már másodszor foglalt helyet az asztal mögött, szemben az újságírókkal. Az előző alkalom emlékezetesen alakult, hiszen szerdán, még Telkiben az adta a találkozó apropóját, hogy a csapatkapitány, Szalai Ádám bejelentette: az előttünk álló két Nemzetek Ligája-találkozó után (Németország pénteken, majd Olaszország idehaza hétfőn) befejezi válogatott karrierjét, és a jövőben már csak klubszínekben fog futballozni.

Ezúttal viszont már valóban a kulcsfontosságúnak ígérkező és eddig példátlan bravúrral kecsegtető pénteki meccs játszotta a főszerepet. A magyar csapat négy fordulót követően hét ponttal ugyanis vezeti az A ligás csoportját a hatpontos németek, az ötpontos olaszok és a kétpontos angolok előtt, így reális esélye van a bennmaradás kiharcolása mellett akár a négyes döntőt érő első hely megszerzésére is. 

Adta magát a kérdés, a bennmaradás-e a cél a magyar csapat számára, vagy ennél merészebb ambícióval lépnek majd pályára a mieink a lipcsei arénában.

A célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, de ilyen riválisokkal szemben a jó teljesítmény nem mindig jelent automatikusan jó eredményt is. Ahogy azt már sokszor mondtam, számomra az a legfontosabb, hogy mindvégig megőrizzük a tartásunkat. Nem szabad azon gondolkodnunk, hogy a sorozat végén miket érhetünk el, ahogy az sem számít, mit csináltunk eddig. Meccsről meccsre kell haladnunk, most pedig két olyan kemény mérkőzés vár ránk, amely közül, ha bármelyiken nyerni tudunk, azt sok-sok mindennek nevezhetjük, csak normális dolognak nem. Ha a játékosok kihozzák magukból a maximumot, bármilyen végeredményt is hoz a holnapi meccs, számomra rendben lesz

Hirdetés

– mondta a csapat attitűdjéről, valamint az esélyekről Rossi kapitány. 

Hozzátette: meccs közben egyáltalán nem foglalkoznak majd azzal, hogyan áll a párhuzamosan rendezett olasz–angol találkozó.

Magunkra kell koncentrálnunk, mert a csoport legjobb formában lévő ellenfelével játszunk majd, fantasztikus, világszerte ismert futballisták ellen, akik csapatként nagyon egységesek, és emiatt szintén nagyon erősek. Komplikált kis mérkőzés lesz, az biztos. Ha összehasonlítjuk a másik két csapattal: az olaszoknál Roberto Mancini lényegesen többet rotált, kísérletezgetett, az angolok pedig nagyon nem kezdtek jól júniusban, emiatt bajban is vannak, innen nehéz lenne a négy közé jutniuk, de biztosan benn akarnak maradni, és egyértelmű, ehhez az a céljuk, hogy megnyerjék a maradék két meccsüket. Minket viszont mindez nem izgathat, ha jó teljesítményt akarunk nyújtani, csakis magunkra kell fókuszálnunk.

Rossi elárulta: nagyjából kész terve van arra, hogy kik kezdenek majd, tréfásan el is kezdett sorolni egy elsőre is kissé fals összeállítást. Hozzátette, ez a felkészülés most merőben más volt a csapat számára, mint az előző Nemzetek Ligája-meccseknél. 

„Valóban nem volt annyi időnk közösen készülni, mint akár az Európa-bajnokság, akár a júniusi meccsek előtt. Vannak hiányzóink is, de nem akarunk ezzel foglalkozni, az számít, kik vannak itt, hiszem, hogy csapatként áthidalhatunk minden problémát. Nem könnyű dolog három nap alatt felkészülni két ilyen meccsre, ez nem sok idő, de nem panaszkodhatunk, válogatott szövetségi kapitányként ez az ember dolga. Meg kell tudnunk oldani az ilyen kihívásokat, mert ez a munkánk része. A klubok mindig morognak, hogy ennyi meg annyi válogatott napra kell elengedni a játékosokat, legalább mi ne tegyük” – zárta gondolatait a válogatott szövetségi kapitánya, aki búcsúzóul magyarul köszönt el az újságíróktól.

A sajtótájékoztatón Rossi mellett az a Schäfer […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/09/22/nemetorszag-magyarorszag-nemzetek-ligaja-merkozes-marco-rossi-sajtotajekoztato-szalai-adam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Bár Floyd Mayweather Jr. már visszavonult a profi boksztól, 45 évesen még mindig formában tartja …