2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sanghaj és Budapest olyat tett, amire az Egyesült Államok és Japán is felkapta a fejét

Hirdetés

Sanghaj és Budapest olyat tett, amire az Egyesült Államok és Japán is felkapta a fejét

Többek között erről számolt be Thomas Bach elnök egy szűk körű sajtóbeszélgetésen, melyen az egyedüli magyar résztvevő, a Nemzeti Sport kérdésére foglalta össze tapasztalatait a Ludovika Campuson rendezett, vasárnap véget ért viadalról.

„Először is gratulálok Budapestnek és Magyarországnak ehhez a nagyszerű sikerhez, valóban nagyon boldogok vagyunk mi is – reagált arra, hogy a friss adatok szerint a négy nap alatt több mint 60 ezer látogató volt az eseményen, melyen sportmászásban, BMX freestyle-ban, gördeszkában és bréktáncban küzdöttek a résztvevők a párizsi kvótákért. – Örülünk az elért eredményeknek, de nemcsak a nézők számával vagyunk elégedettek, hanem azzal a légkörrel is, amelyet a szervezők teremtettek.”

Kitért arra is, hogy a kvalifikációs esemény nagyon jó fogadtatásra talált a közösségi médiában, a digitális közösségben is. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokból és Japánból nagyon kiemelkedőek a visszajelzések, és a sikeren felbuzdulva, a párizsi olimpia után – a Los Angeles-i játékokra vonatkozóan – át is kell gondolniuk a jövőbeni formátumát ennek az olimpiai kvalifikációs sorozatnak.

Hirdetés

Mark Adams, NOB sajtófőnöke hozzátette: a budapesti versenyek közvetítései lineáris és digitális felületeken összesen 128 országba, illetve területre jutottak el.

A Nemzeti Sport kérdezte az orosz és fehérorosz versenyzők részvételéről is Bachot. Az egykori vívó kiemelte, óriási hatása volt a gondolkodására és a tetteire annak, hogy ő maga bojkott miatt lemaradt a moszkvai olimpiáról.

„Mindig is azt vallottam, hogy egy sportolót nem lehet megbüntetni azért, amit az országa kormánya tesz, ha mindezt ő nem támogatja. Sőt, azért sem lehet őket megbüntetni, amit a nemzeti olimpiai bizottságuk tesz, ha ők nem támogatói mindennek” – fogalmazott, majd úgy folytatta: éppen ezért döntöttek úgy, hogy semlegesként ott lehessenek az olimpián olyan sportolók, akik nem támogatták az ukrajnai agressziót. Minden egyes esetben az illetékes bizottság ellenőrzi a részvételi jogosultságukat.

Thomas Bach friss tapasztalatokat megosztva beszélt az egy hónap múlva kezdődő párizsi olimpia előkészületeiről, az utolsó simításokról, a hangulat fokozódásáról. Kijelentette, hogy a beszámolók és a helyszíni tapasztalatai alapján „Párizs 2024” készen áll.

Más események kapcsán a hétvégén is jártam Párizsban, és minden beszélgetés során éreztem, láttam, tapasztaltam, hogy folyamatosan nő az izgatottság, és hogy a szervezőbizottság jól felkészült.

Kitért rá, hogy már a reptéren az olimpiai ötkarika fogadja az utazókat, ugyanez látható az Eiffel-torony előterében is, a Concorde téren pedig épülnek a lelátók. Az elnök szerint a teljes francia társadalom kezd felsorakozni a játékok mögé.

„Lenyűgöző, és azt kell mondanom, szívmelengető látni, hogyan fokozódik az izgatottság. Ezt nemcsak a francia […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/26/parizs-2024-olimpia-nob-thomas-bach-utcai-sportok-selejtezo-kvalifikaco-sanghaj-budapest-ludovika-campus-usa-japan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Michael Phelps: Kicsit edzenék, és 39 évesen is hazavágnám a világot 200 vegyesen

Michael Phelps pénteken a Pat McAfee Show vendége volt. Az apropót az adta, hogy az …