2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sallói Dániel szerint szükségszerű volt a németek szájbefogós gesztusa Katarban

Hirdetés

Sallói Dániel szerint szükségszerű volt a németek szájbefogós gesztusa Katarban

„Ez nem a politikai nyilatkozattételről szól – az emberi jogok nem lehetnek alku tárgyai. Természetesnek kellene lenniük mindenhol, de még mindig nincs így. Ezért is olyan fontos ez az üzenet a számunkra” – írta hivatalos közösségi oldalán a magyar labdarúgó-válogatottban eddig négyszer pályára lépett balszélső a katari vb-n a csapatképre szájukat kezükkel lefogva odaálló német csapatról készült kép fölé.

A 26 esztendős Sallói jelenleg az Egyesült Államokban futballozik, a Sporting Kansas City légiósa. 

A fotó háttere, hogy a németek, hat másik válogatottal egyetemben egy „OneLove” feliratú, szivárvány színekben pompázó szívvel dekorált csapatkapitányi karszalagot szeretett volna használni a vb-n, ám ezt a nemzetközi labdarúgó-szövetség végül nem engedélyezte. Egész pontosan a FIFA azt jelezte, hogy mivel tilos a játékosoknak bármilyen üzenetet megfogalmazniuk és közvetíteniük a szerelésükön keresztül – kivétel a szigorúan regulázott szponzori kötelesség a különböző vállrészre vasalt logókkal –, a karszalag használatáért ugyanúgy sárga lapot kapnának, mintha egy feliratos alá öltözetet villantanának meg például gólöröm közben. 

Hirdetés

A németek jelezték, hogy Manuel Neuer csapatkapitánnyal nem kockáztatják meg az „Indokolatlan” sárga lapot, az első csoportmeccsen inkább nem használják a különleges karszalagot. Ezzel párhuzamosan viszont azt is jelezték, hogy a Nemzteközi sportdöntőbírósághoz, azaz a CAS-hoz fordulnak jogorvoslatért, szerintük ugyanis a FIFA nem büntethetné a fenti elven a futballistákat a karszalagért.  

Sallói később a poszt alatt kommentben is kiállt véleménye, valamint a németek gesztusa mellett: 

Emberi jogok! Emberi. Jogok! Én embernek érzem magam! Magyar vagy nem, sportoló vagy nem… 

– írta a felvetésre, hogy inkább ki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/11/23/salloi-daniel-nemet-labdarugo-valogatott-homoszexualitas-emberjogok-kiallas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dráma a pályán, dráma a lelátón: a német és a belga válogatott is kiesett

Dráma a pályán, dráma a lelátón: a német és a belga válogatott is kiesett

Horvátország–Belgium Fotó: Ozan Kose / AFP Hirdetés Horvátország–Belgium Fotó: Michael Steele / Getty Images Hungary …