2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Saját területként szerepel a Krím az ukrán nemzeti futballmezen, a Kreml kiakadt

Hirdetés

Saját területként szerepel a Krím az ukrán nemzeti futballmezen, a Kreml kiakadt

Leleplezte az ukrán labdarúgó-szövetség a nemzeti válogatott új mezét, amelyben a futballistái a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságon fogják képviselni Ukrajnát. Azt az Ukrajnát, amely területének részeként tekint az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím félszigetre. 

A mez elején Ukrajna határainak körvonala látható a Krímmel együtt. Az erről fotókat posztoló Andrij Pavelko szövetségi elnök úgy nyilatkozott,

hiszünk abban, hogy Ukrajna sziluettje erőt fog adni a játékosoknak, mivel így egész Ukrajnáért fognak küzdeni. 

Oroszország  sem hagyta szó nélkül az új mezt, Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő bíráló hangvételű kommentjében úgy fogalmazott:

Hirdetés

az ukrán futballicsapat hozzácsatolta Ukrajna területét Oroszország Kríméhez. 

Emellett beleállt a mezeket díszítő, a 2014-es majdani események után széles körben elterjedt Éljen Ukrajna! Éljenek a hősök!” jelmondatba. 

„Éljen Ukrajna!”

Fotó: Nikita Kabanov

A jelmondatot a második világháborúra vezetik vissza, az Ukrajna függetlenségéért harcoló Ukrán Felszabadító Hadsereggel és Sztepan Bandera hozzák összefüggésbe. A szovjet múltat őrző, a nácizmus legyőzőjeként magára tekintő Oroszország azonban fasisztának tekinti a nácizmusból is merítő vezetőt, valamint – amikor érdekeiket szolgálta – a nácikkal kollaboráló Ukrán Felkelő Hadsereget. 

Kyiv Post emlékeztet, az oroszok rendszeresen Sztepan Bandera nevével, valamint a szóban forgó, illetve hasonló kiáltásokkal (<a href="https://index.hu/kulfold/2021/05/30/szelsoseges-fegyveresekkel-logott-az-elrabolt-belarusz-ellenzeki-kelet-ukrajnaban-most-ellene-forditjak/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/06/07/moszkvaban-kicsapta-a-biztositekot-a-krimet-ukran-teruletkent-jelolo-ukran-focimez/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, melyik csapatokkal találkozhat a Fradi a BL-ben

Kiderült, melyik csapatokkal találkozhat a Fradi a BL-ben

Az FTC honlapjának híradása szerint a lehetséges ellenfelek köre azt követően szűkült, hogy az európai …