2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Rummenigge úgy érzi, nézők nélkül óriási károkat szenved a foci

Rummenigge úgy érzi, nézők nélkül óriási károkat szenved a foci

“Attól tartok, nagy károkat okoz a futballnak, ha hamarosan nem lehetnek megint szurkolók a stadionokban” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatója a Bild am Sonntag című lapban. A játékosként kétszeres aranylabdás Rummenigge hozzátette, egyrészt a futballkultúrát félti, másrészt pénzügyi aggályai vannak. “Európa-szerte minden klub 50 és 200 millió euró közötti összeget veszít egy szezonban, ha nézők nélkül kell játszania” – magyarázta. 

A müncheni városvezetés a héten bejelentette, a koronavírus-járvány miatt október 25-ig biztosan nézők nélkül kell rendezni a labdarúgó-mérkőzéseket. Németországban jelenleg – az október végéig tartó tesztidőszakban – az adott stadion befogadóképességének legfeljebb húsz százalékát lehet megtölteni, ahol ehhez a helyi hatóságok hozzájárulnak. 

Rummenigge hangsúlyozta, teljes mértékig a politikai döntésektől függenek, de jó az együttműködésük Markus Söder bajor miniszterelnökkel. Amennyiben a bajnokságot nem tudnák befejezni, azt számos klub nem élné túl Rummenigge szerint, és a Bundesliga összeomlana. “Nem tudom elképzelni, hogy a Bundesliga a jövőben is a mostani formájában tudna működni. Még a jelenlegi feltételek mellett is vannak olyan pletykák, hogy egyes klubokat csőd fenyeget” – mondta.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20201011_Rummenigge_ugy_erzi_nezok_nelkul_oriasi_karokat_szenved_a_foci#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Győzött és már harmadik az Inter a Serie A-ban

Győzött és már harmadik az Inter a Serie A-ban

A szombati játéknap komoly meglepetéssel kezdődött, az Atalanta ugyanis hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a …