2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Remek szolnoki hajrá és győzelem a Siófok ellen

Remek szolnoki hajrá és győzelem a Siófok ellen

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV–BFC SIÓFOK 3–1
(1–1)
Szolnok
, Tiszaligeti Stadion, 1200 néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Tőkés Róbert)
Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Kotula M. – Kónya M., Szabó B. (Berdó, 88.), Földi M. (Tisza K., 69.) – Novák Cs., Rokszin (Iván M., 90.). Vezetőedző: Csábi József
Siófok: Hutvágner – Polényi, Izing, Jagodics B., Kiss B. – Erdélyi B., Tajthy T. (Gaál B., 81.), Medgyesi M. (Hajnal G., a szünetben), Balogh B., Nico (Tömösvári, a szünetben) – Elek B. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Tamás L. (3.), Tisza K. (81.), Novák Cs. (87.), ill. Kiss B. (31.) 
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Az őszi szezon legjobb játékát nyújtottuk részünkről. Jól kezdtük a mérkőzést, előnybe kerültünk, majd úgy érzem, a semmiből kaptunk egy gólt. A második félidőben a Siófok fölé nőttünk, és már a góljaink előtt is kapufát rúgtunk, több helyzetet kialakítottunk. Csattanós választ adtunk azoknak, akik azt mondták, nem tudunk egynél több gólt rúgni.
Gál István: – Nehéz mit mondani, mert amire készültünk egész héten, a hazaiak fejjátékára, azokból kaptuk a gólokat. Az első félidőben voltak jó lehetőségeink, amikkel nem éltünk, a végjátékban pedig buta egyéni hibák után gólokat kaptunk. Megérdemelten győzött a Szolnok.

ÖSSZEFOGLALÓ 

Igen jól kezdte a mérkőzést a Szolnok, hiszen Tamás László révén már a harmadik percben vezetést szerzett (1–0). A gól kissé megzavarta a vendégeket, míg a hazaiak magabiztosan labdáztak, így aztán jó ideig nem alakult ki veszély egyik kapu előtt sem. Az első fél óra után viszont összejött az egyenlítés a Siófoknak Kiss Balázs lövése után, és nem is lehet azt mondani, hogy érdemtelenül (1–1).

A vendégek gólja után kissé felpörgött a mérkőzés, mindkét fél előtt adódott több lehetőség, illetve előkerültek a sárga lapok is, néhol kissé paprikássá vált a hangulat. Az biztos, hogy jött tett a meccsnek, hogy egalizált a Siófok.

A második félidő ugyanolyan lendületesen kezdődött, mint ahogy az első véget ért, bár kissé csapkodó volt a játék, így komoly helyzet nem alakult ki. Az utolsó fél órára fordulva a szolnoki csapat magasabb fokozta kapcsolt, ami már helyzetekben, mi több, kapufában is megnyilvánult.

A Siófok láthatóan már csak az egy pontért hajtott, a kontrákkal sem igazán törődött. Az utolsó tíz percben aztán eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat, előbb Tisza Kálmán szép lövése, majd Novák Csanád fejese okozta a vendégek vesztét (3–1). A Szolnok győzelmével továbbra is százszázalékos hazai pályán a szezonban, a Siófok viszont ismét nem tudott vendégként nyerni. 3–1

A találkozó kezdete óta befutottak a későn érkezők is, így az összecsapást 1200 néző tekinti meg a helyszínen. 

Az egyenlítő gól után mindkét csapat felpörgött egy kicsit, több volt a helyzet, és a hangulat is kissé parázzsá vált néha, ennek is köszönhető a két sárga lap. A játék összképét tekintve igazságos a döntetlen 45 perc után. 

45+1. perc: Véget ért az első játékrész. 

45. perc: Egy perc a ráadás. 

44. perc: Szekszárdi Tamásnak mutatta fel a sárga lapot a játékvezető reklamálásért. 

42. perc: Erdélyi Botond tüzelt 28 méterről, de lövése másfél méterrel elszállt a szolnoki kapu fölött. 

41. perc: A szabadrúgást Rokszin ívelte be, a bal oldalon érkező Novák középre emelte be a labdát, de az mindenki előtt elment.  

39. perc: Medgyesi Márk kapott sárga lapot buktatásért. 

38. perc: Bal oldalról ívelt be egy szögletet Szabó Balázs, a hosszún érkező Csirmaz fejese azonban 30 centiméterrel elgurult a jobb kapufa mellett. 

36. perc: Tajthy Tamás bal oldali szögletét Elek Bence fejelte kapura hét méterről, de a labda Molnár-Farkas ölében kötött ki.

31. perc: GÓL! Egyenlít a Siófok! Novák Csanád ívelte volna át a jobb oldalra a labdát, ám Kiss Balázs lecsapott rá a hazai térfél közepén. A vendégek játékosa szabadon vezethette a labdát, majd húsz méterről tüzelt, és ballal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–1

30. perc: Csirmaz István jobb szélről érkező beadását Kónya Márk fejelte hét méterről a kapu mellé. A hazai középpályás próbálkozása három méterrel kerülte el a jobb kapufát, többet ígért ez a helyzet.

Hosszú indításokkal próbálkozik a Siófok, egyelőre sikertelenül. A Szolnok a szélről próbálkozik, de nem találnak középen saját embert. 

18. perc: Ismét Kotula adott be balról, a hosszún érkező Novák Csanád elől szögletre mentettek. 

18. perc: Kiss Balázs ívelt be a bal oldalról, a középen érkező Elek Bence csúsztatott kapura hét méterről, de középre tartó fejesét kiütötte Molnár-Farkas Tamás. Ez volt az első komolyabb siófoki helyzet.

13. perc: Szabó Balázs adott be laposan balról, de az öt és felesre érkező Rokszin Ádám elől tisztázni tudtak szögletre. A sarokrúgás nem hordozott magában veszélyt.

A gól óta a mezőnyben folyik a játék, helyzet nem alakult ki. 

3. perc: GÓL! Vezet a Szolnok! Kotula Máté bal oldali beadását Tamás László csúsztatta hat méterről a siófoki kapu bal oldalába. 1–0

Nagyjából 600 néző foglal helyet jelenleg a Tiszaligeti Stadion lelátóján. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A vendégek indították útjára a labdát. 

 Gyászszünet előzte meg a kezdőrúgást, a Szolnoki MÁV korábbi munkatársára, Tóth Józsefre, becenevén Rossira emlékeztek meg a stadionban jelenlevők.

 Érkezik a két csapat, a Szolnok kék, a Siófok fehér szerelésben lép pályára.

ELŐZMÉNYEK

A két csapat legutóbb napra pontosan hat hónappal ezelőtt találkozott egymással, akkor Szolnokon 1–1-re végeztek a felek. A vendégek gólját Réti Patrik fejelte, aki nyáron távozott Gyirmótra, a hazai csapat találatát pedig Novák Csanád lőtte tizenegyesből, aki viszont ismét ott van a MÁV FC kezdőcsapatában.

A magyarfutball.hu statisztikája szerint a Szolnok és a Siófok eddig 16 alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, ezeken a találkozókon nyolc siófoki és négy szolnoki siker született, míg négyszer döntetlennel zárultak az összecsapások. 

A Szolnoki MÁV az idei szezonban még százszázalékos a Tiszaligetben, a Szentlőrincet és a Budaörsöt is 1–0-ra verték meg a kék-fehérek. A Siófok viszont még nyeretlen idegenben, igaz, csak egy mérkőzést játszottak a Balaton-partiak, a második fordulóban 3–2-es vereséget szenvedtek a Budaörs vendégeként.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Két óra múlva megtudjuk, mekkora ellenállást tud tanúsítani a Siófok a 2020-as naptári évben hazai pályán még veretlen Szolnoki MÁV otthonában. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szolnoki-mav-siofok-2779513

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Már a hetedik percben jött a hideg zuhany a Manchester United – amely az első …