2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Rapport Richárd és Lékó Péter is ott lesz a budapesti olimpián a magyar csapatban

Hirdetés

Rapport Richárd és Lékó Péter is ott lesz a budapesti olimpián a magyar csapatban

Ezt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón, ahol a két kiváló magyar versenyző is megjelent. Az államtitkár hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy olyan feltételeket biztosítsanak a sportági szövetségeknek, hogy a lehető legjobb körülmények között készülhessenek fel a nagy nemzetközi megmérettetésekre, és már egy éve az volt a célja, hogy ha már Magyarország rendezi a sakkolimpiát, akkor a lehető legerősebb válogatott vegyen részt az eseményen.

Lékó Péter szerint szinte csodálatos módon jött össze kettejük visszatérése. Hozzátette: tavaly május 28-án volt az első beszélgetése erről Polyánszky Zoltánnal, a Magyar Sakkszövetség elnökével, majd decemberben Schmidt Ádám is becsatlakozott a tárgyalásokba, és ez vízválasztónak bizonyult. Elismerte, hogy sokáig nemet mondott, mert az volt a feltétele, hogy csak akkor vállalja a szereplést, ha Rapport Richárd is ott lesz a csapatban.

„Nagyon megható számomra ez a pillanat, ha egy ország ennyire bízik bennem, és azt akarja, hogy térjek vissza. Az óriási elismerés. Örülök, hogy itt lehetek” – fogalmazott Lékó, aki elárulta, hogy 2019 novemberében Ulcinjban, egy csapat-Európa Kupán volt az eddigi utolsó versenypartija, akkor éppen Rapport Richárddal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/05/27/sakkolimpia-budapest-rapport-richard-leko-peter-magyar-valogatott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meglepetés meglepetés hátán: Szlovákia ellen a világ legjobb karmestere is tehetetlen volt

„Ha egészséges, nincs nála jobb karmester a világon. Bármelyik válogatottban bérelt helye lenne.” Ezt nem …