2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Radó duplázott, a Vasas hátrányból gyűrte le a Szegedet

Radó duplázott, a Vasas hátrányból gyűrte le a Szegedet

 

 

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ

VASAS–SZEGED-CSANÁD GA 3–1 (0–1)

Illovszky Rudolf Stadion, 1423 néző. Vezette: Oláh Gábor (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
Vasas: Jova – Szivacski, Viczián, Litauszki, Silye – Hinora, Pátkai, Hidi M. S. – Vernes (Pekár, 75.), Birtalan, Radó (Szatmári L., 87.)Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Szeged: Varga B. – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Oláh G. (Simon Á., 74.), Jovanovic – Dobos Á. (Bitó, 86.), Germán, Gajdos (Gréczi M., 76.) – Takács T. (Grumics, a szünetben) Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Pátkai (51.), Radó (54., 65.), ill. Ódor (41.)

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Vége a mérkőzésnek, a Vasas a második félidőben megrázta magát és megfordította a mérkőzést! Köszönjük, hogy követték tudósításunkat!

90+1. perc: Tömegjelenet a pálya szélén egy ártalmatlan helyzetet követően, Simon Ádám kapott sárga lapot. 

88. perc: Újabb Vasas-csere, ezúttal Kovács Milán áll be Birtalan helyére. 

87. perc: Szatmári Lóránd is pályára lép, a két gólt szerző Radó helyett folytatja.

85. perc: Szegedi változtatás, Bitó folytatja Dobos Áron helyén. 

78. perc: A házigazda harmadik találata óta helyzetek nélkül csordogál a mérkőzés. 

76. perc: Gréczi Márton állt be Gajdos helyére. 

75. perc: Vernes helyett Pekár folytatja a Vasasban. 

74. perc: Cserél a Szeged, Simon Ádám állt be Oláh Gergő helyére. 

71. perc: Jovanovic kapott sárga lapot, miután elrúgta a labdát sípszó után. 

66. perc: Vernes kapott sárga lapot Oláh Gergő buktatásáért. 

65. perc: Silye kapott labdát a bal szélen, az alapvonalhoz érve okosan visszagurított Radónak, aki átvette a labdát, majd az ötös bal sarkáról jobb lábbal lőhetett, s a labda a kapufa és Varga Bence kezei között utat talált a jobb felsőbe. 3–1!

63. perc:  Varga Bence úszott a levegőben, s szögletre tornászta a labdát Birtalan 23 méterről megeresztett lövése után.

62. perc: Mohl cselezgetett, lövőhelyzetbe került a kaputól mintegy 20 méterre, ám Litauszki belelépett a labdájába.

58. perc: Oláh Gergőt sodorta el Viczián a büntetőterületen belül, ám a játékvezető szerint ez nem ért tizenegyest. 

54. perc: Vezet a Vasas! Szivacski futott el a jobbszélen, beadta a labdát, ami megtalálta Radót. A támadó a kapu jobb oldalába fejelt mintegy hat méterről. 2–1

51. perc:  Egyenlített a Vasas! A Vasas gyorsan elvégezte a vendégkaputól körülbelül harminc méterre megítélt szabadrúgást, Pátkai megkapta a labdát, és mintegy kilenc méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb alsóba gurított, Varga Bence csak beleérni tudott a labdába. 1–1

46. perc: Cseréltek a vendégek, Takács Tamást Grumics váltja. 

46. perc: Folytatódik a találkozó. 

A szünetben a májusban elhunyt Ladinszky Attila, a Vasas egykori kiváló csatárának életútját idézte fel beszédében Nemcsák Károly színművész. 

45. perc: Nincs hosszabbítás, pihenőre vonulnak a felek. 

41. perc: Gól! Vezetnek a vendégek! Ódor a gólszerző! A védő 25 méterről vállalkozott kapáslövésre egy szögletet követően, labdája a bal alsó sarokban kötött ki. 0–1! 

40. perc:  Germán kilenc méterről lőtt egy kavarodás után, de Birtalan belelépett a labdába. Szöglet.

39. perc: Dobos lőtt 11 méterről, de Jova vetődve hárított, szögletre ütötte a rövid felsőbe tartó labdát. 

33. perc: Hinora lőtt 30 méterről, de bár ne tette volna, a labda négy-öt méterrel a kapu fölé szállt. 

28. perc: Az ötösre érkező Gajdos fejelte a kapu előterébe a labdát, ám a kapunak háttal álló Takács Tamás nem tudott tiszta lövőhelyzetbe kerülni, lövése után beleléptek a labdájába, így az nem jutott el a kapuig.

24. perc: Az angyalföldiek mindeddig nem alakítottak ki helyzetet. A keménymag a “harcoljatok” rigmusra kezdett rá.

22. perc:  Gajdos lecsúszott beadása után Jova bizonytalanul paskolta szögletre a labdát. A jobbról elvégzett sarokrúgást elkótyavetyélték a szegediek, a kisszöglet-variáció beadásig sem jutott.

19. perc: Mohl végezhetett el a bal oldalról sarokrúgást, labdája remekül tekeredett az ötösön helyezkedő Takács fejére. A támadó belestukkolt a labdába, ám az a lécről a gólvonalra vágódott, majd a hazaiak felszabadítottak. Centik hiányoztak a gólhoz. 

16. perc: Sok a szabálytalanság, a játék nem tud kibontakozni egyik oldalon sem. 

10. perc: Vernes végezhette el a szabadrúgást mintegy 28 méterről, a labda a jobb felső sarok felé tartott, ám a kapufáról kifelé pattant. Remekül kivitelezett lövés volt.

9. perc: Oláh Gergő kapott sárga lapot buktatásért. 

7. perc: Radó kapott egy labdát a tizenhatoson belül, a kapu felé cselezett volna, ám hosszan tolta meg a labdát, ami az alapvonalon túlra gurult. 

3. perc: Vernes végezhetett el szabadrúgást mintegy 21 méterről a kaputól, labdája a sorfalban kötött ki.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Szeged indította útjára a labdát. A vendégek fehérben, míg a hazaiak piros-kékben játszanak.

 

A rossz forma megtette hatását a nézőtéren: mintegy ötven vendégszurkoló kísérte el csapatát a fővárosba, míg a hazai tribünön hat-hétszázan foglalhatnak helyet. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, hogy a hat meccse nyeretlen Vasas mire jut az előző három bajnokiját megnyerő Szeged-Csanád GA ellen.

ELŐZMÉNYEK

Minden várakozást alulmúló csapatok találkozása a mai: a feljutást célként megfogalmazó Vasas a fordulót megelőzően a 16., az élmezőnybe vágyó Szeged-Csanád GA pedig a 14.helyet foglalta el a tabellán. 

A vasárnap délutáni lesz a két együttes nyolcadik egymás elleni bajnokija a másodosztályban. Legutóbb 2019. november 6-án feszültek egymásnak a felek a Szent Gellért Fórumban, akkor angyalföldi siker született (1–3). Érdekesség, hogy a Vasas pályaválasztóként még soha nem szenvedett vereséget a Szegedtől, a sorozat húsz meccs óta tart. 

Schindler Szabolcs, a Vasas szeptember 8-án kinevezett vezetőedzője csapata hivatalos honlapjával osztotta meg a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait. 

„Az első győzelmet várja mindenki, de nem várni kell, hanem tenni érte. Csapatként kell jól dolgoznunk és funkcionálnunk, védekezésben és támadásban egyaránt. Győzni kell ahhoz, hogy átlendüljünk a holtponton. Nagyon fontos és döntő lesz a mérkőzésen az a mentális energia, ami át tudja lendíteni ezen a csapatot.” 

A Vasas a mérkőzés előtt egy nappal osztotta meg a nyilvánossággal a hírt, hogy a stadion keleti lelátója mögötti sétányon, Illovszky Rudolf szobra mellett kapott helyet az új Emlékmű, amely azoknak a korábbi Vasas-labdarúgóknak állít emléket, akiknek a a régi stadionban volt a nyughelyük. Az installáció Menczel Iván, Bakos Sándor, Mathesz Imre és Ihász Antal emléke előtt adózik. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-vasas-szeged-csanad-ga-2787647

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Ferencváros-Dinamo Kijev–ÉLŐ

Ferencváros-Dinamo Kijev–ÉLŐ

A Fradi a múlt héten jó játékkal, de 5-1-es vereséget szenvedett Barcelonában a csoportkör első …