2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Putyin háborúja is beleszólhatott Kokó távozásába

Hirdetés

Putyin háborúja is beleszólhatott Kokó távozásába

Érthető a komoly felzúdulás, hiszen Kovács volt a legmagasabb nemzetközi pozíciót betöltő magyar sportdiplomata, amióta Schmitt Pál már nem rendes, hanem tiszteletbeli tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, Aján Tamás pedig dicstelen körülmények között lemondásra kényszerült a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöki posztjáról. (És Gyárfás Tamás sem tagja már a FINA vezérkarának.)

Az insidethegames.biz hírében okként csak annyi szerepelt, hogy „átszervezik az IBA csúcsvezetését”. Ez bizony meglehetősen semmitmondó magyarázat, nem is csoda, hogy itthon olyan pletykák kezdtek terjedni, miszerint a kétszeres amatőr világ- és egyszeres olimpiai bajnok, a profiknál is világbajnok Kokót Umar Kremljov IBA-elnök menesztette, magyarul kirúgta. Jómagam is megannyi telefonhívást kaptam a következő szöveggel: „Te, nem tudod, miért rúgták ki Kokót?”

Ezek után nem maradt más, mint felhívni magát Kovácsot, ő azonban a titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem mondott semmit az okokról, bár azt még hozzátette, hogy augusztus közepéig munkaviszonyban van Lausanne-ban az IBA-nál. 

Annyit tudni kell, hogy Kovács részéről annak idején, tavaly márciusban komoly, mondhatni, karriermeghatározó lépés volt elvállalni Kremljov felkérését a főtitkári posztra.

Hirdetés

Egzisztenciális és lelkiismereti okokból is, hiszen egyfelől Kokónak – ha csak átmenetileg is, de az is lehet, hogy végleg – fel kellett adnia televíziós karrierjét, ugyanakkor senki előtt sem volt titok, hogy a Gazprom pénzével AIBA-, majd a rebranding után IBA-elnökké lett Kremljov (nomen est omen) a Kreml, azaz Putyin embere. Mondjuk, ez tavaly márciusban még nem jelentett akkora problémát, hiszen Oroszország inváziója Ukrajna ellen csak idén február 24-én indult meg. De amikor megindult, akkor már nyilván nehezen tudta feldolgozni Kokó azt a körülményt, hogy orosz tankok indultak meg Kijev ellen, amelynek nem más a polgármestere, mint Vitalij Klicsko, az öcs, Volodimir pedig beállt katonának az ukrán hadseregbe. 

Mármost, a Klicsko fivérekkel Kokó szoros baráti, mondhatni, testvéri kapcsolatot ápol, amely barátság azokra az időkre nyúlik vissza, amikor mindhárman a hamburgi Universum Box-Promotion kötelékében lettek profi világbajnokok. 

Az Index felvette a kapcsolatot Boris van der Vorsttal, a Holland Ökölvívó Szövetség elnökével, akit Kremljov mondvacsinált indokkal nem engedett indulni a legutóbbi IBA-elnökválasztáson, és aki sorompóba lép a közelgő, Jerevánba tervezett megismételt választáson, valamint az ukrán Gyima Gajsztrukkal (angolosan Dima Gaystruk), aki Van der Vorst […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/08/05/kideritettuk-miert-tavozott-koko-a-nemzetkozi-okolvivo-szovetseg-fotitkari-posztjarol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

A 2022/23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi …