2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Pogacar nyerte az idei Girót, Valter Attila a 22. lett

Hirdetés

Pogacar nyerte az idei Girót, Valter Attila a 22. lett

Az olasz főváros környéki 125 kilométeres sík etappal zárult a háromhetes viadal, az utolsó szakasz első fele az ünneplésé, a hajrá pedig a sprintbefutóé volt, az összetett ilyenkor hagyományosan már nem változik. Derűs időben tekerhette le az utolsó felvonást a 142 fős mezőny, Pogacar csapata, az UAE pedig megadta a módját az ünneplésnek: valamennyi csapatautóján megjelent a rózsaszín szín, ahogy csapattársai ruházatán is.

Noha Rómában – a körpályákon megszokott módon – voltak szökési próbálkozások, a papírformának megfelelően mezőnyhajrá döntött a szakaszelsőségről, a sprintfelvezetésben Pogacar csapattársa sikeréért dolgozott.

A befutóban Tim Merlier bizonyult a leggyorsabbnak, aki ezzel harmadik etapgyőzelmét gyűjtötte be.

Hirdetés

Tavaly Primoz Roglic volt az olasz körverseny első szlovén győztese, a 2017-es Tour de Hongrie-n harmadik helyezett Pogacar diadalával egymást követő második évben hódította el szlovén kerékpáros a „végtelen trófeát”, a Trofeo Senza Finét.

A 25 éves Pogacar a rózsaszín trikót a második szakaszon vette át és azt követően végig megőrizte, így pályafutása harmadik Grand Tourját nyerte két Tour de France bezsebelése után.

Ezzel megtette az első nagy lépést idei célja felé: a Giro után a június 29-én rajtoló francia körverseny megnyeréséért is harcba száll, ez a duplázás legutóbb 1998-ban a legendás olasz Marco Pantaninak sikerült.

Pogacar a hegyi pontverseny győztesét illető kék trikót is megszerezte. Az öszetettben a kolumbiai Daniel Martínez lett a második – pályafutása első Grand Tour-dobogóját megszerezve -, a 38 éves brit Geraint Thomas pedig a harmadik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2024/05/26/giro-kerekpar-roma-tadej-pogacar-valter-attila/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …