2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Picit jobb technikával a verhetetlen Bubkát is legyőzhette volna

Hirdetés

Picit jobb technikával a verhetetlen Bubkát is legyőzhette volna

Bagyula István 22 esztendős, nagyreményű fiatal atléta és már junior világbajnok volt, amikor 1991. július 5-én Linzben 592 centiméterre javította a rúdugrás magyar rekordját, amelyet honfitársai azóta sem tudtak megdönteni. Másfél hónappal az ausztriai verseny után a tokiói világbajnokság sűrűjében sem veszett el, amikor a legjobbjától két, a győztes Szergej Bubkától pedig öt centiméterrel elmaradva a dobogó második fokára lépett fel. Ő és a diszkoszvetésben harmadik helyezett Horváth Attila voltak a szabadtéren megrendezett világbajnokságok első magyar éremszerzői, kettőjük közül sajnos már csak Bagyula van az élők sorában.

Pályafutásom legszebb éve volt az 1991-es, aminél szebb sajnos már nem következett. Az a mondásom, hogy igyekezetem ellenére egyszezonos rúdugró lett belőlem, pedig vihettem volna többre is

nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak az idén 54 esztendős Bagyula István, aki hiába lett fedett pályás Európa-bajnoki ezüstérmes, nyert hat amerikai egyetemi bajnokságot és emellé három Universiade-aranyat is, pályafutásának mérlegét túlzóan lekicsinyelve elégedetlenül tekint vissza a versenyzői éveire.

Az 1991-es esztendőben úgy futott neki a tokiói világbajnokságnak, hogy előtte 18-szor dicsekedhetett 570 centiméternél jobb eredménnyel, ebből fél tucatnál is több volt 580-as, ráadásul a világranglista második helyezettjeként utazott el Japánba.

Hirdetés

Mindez úgy jött össze, hogy a technikám gyatra volt, az önkritikát tompítva is sokkal rosszabb, mint Szergej Bubkáé, a rúdugrás koronázatlan királyáé. Ő a tökéletest testesítette meg, én meg a tökéletlent. Erről jómagam is tehettem, a magasabb korlátokat viszont az állította elém, hogy az edzőim kivétel nélkül olyanok voltak, akik versenyzőként csak az 5 méteres magasságot ostromolták, kevés volt az ismeretük az annál jobbhoz. Aki valaha is volt rúdugró, tisztában van azzal, hogy az, ami jól működik az 530-as ugrásoknál, korrekcióra szorul az 550-nél, még inkább a 6 méter felé közelítve. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, az álomvilágban él.”

A „Bubka-rejtély”

Abban a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/01/22/bagyula-itsvan-szergej-bubka-mondo-duplantis-rudugras-pesti-vilagbajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

A 30 éves játékos Reading elleni FA-kupa-meccsen dőlt ki, az összecsapást követően mankóval hagyta el …